Sitges recorda que no es poden tirar bosses de brossa a les papereres

S’han instal·lat uns cartells explicatius a les mateixes papereres

El dispositiu de neteja i recollida d’escombraries de Sitges ha engegat una acció informativa per evitar que la ciutadania deixi les bosses d’escombraries a les papereres. A través d’unes enganxines instal·lades a les mateixes papereres, s’informa que està prohibit deixar brossa a la paperera i alerta de les sancions econòmiques que això pot comportar.

Aquest és un fenomen que es localitza molt al centre de la Vila, però està prohibit a tot el municipi. Les bosses d’escombraries s’han de dipositar als contenidors adequats per a cada tipus de residu. El regidor de Serveis Urbans, Jaume Monasterio, considera que “la imatge de Sitges és cosa de tots. Des de l’Ajuntament hem de reforçar allò que calgui, però també cal que els ciutadans i els turistes fem ús dels contenidors adequats i en cap cas de les papereres”.

Al nucli antic de Sitges, s’utilitza el sistema d’illetes mòbils on s’agrupen contenidors de diverses fraccions de la brossa. S’instal·len cada dia a la tarda i es retiren de matinada.