Sitges presenta una cançó de Nadal per promoure el comerç

El músic sitgetà, Joan Pinós, ha compost la cançó ‘El comerç de Sitges inspira Nadal’

L’Ajuntament de Sitges presenta una cançó de Nadal amb l‘objectiu de “convidar a gaudir d’un comerç de qualitat i de proximitat que forma part de la identitat sitgetana”, tal com descriu el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà.

La cançó ‘El comerç de Sitges inspira Nadal’, que ha anat a càrrec del músic sitgetà Joan Pinós, té dues parts ja que adapta dos temes populars nadalencs com són la peça ‘Joy de World’ i ‘El petit vailet’, una cançó de tradició catalana. Pel que fa als sons, s’han incorporat sons nadalencs com picarols o campanes, i veus de nens i d’adults de Sitges també s’hi ha afegit el so del campanar.

Aquesta cançó complementa l’oferta que s’ha impulsat des de la regidoria de Promoció Econòmica. El regidor Guillem Escolà, explica que “volem dinamitzar els carrers comercials per gaudir-los amb família i amics. Aquest any hem incorporat moltes novetats, com el mapping o el nou arbre de Nadal al Cap de la Vila, i altres activitats per a infants per passar-ho bé passejant pels carrers a l’hora de fer les compres en un ambient nadalenc molt agradable”. La il·luminació a la façana de la Casa de la Vila té lloc tots els dies de la setmana fins al 6 de gener de 18 a 24 hores. També en aquest mateix espai hi ha dos mappings més el 18 de desembre i el 2 de gener. Aquest mapping nadalenc es pot veure de les 18 a les 20.30 hores i en diferents sessions. En cadascuna es projecta un vídeo nadalenc de 3 minuts i mig, que es repeteix cada 15 minuts.

Sitges va donar el tret de sortida a la programació de Nadal el 26 de novembre. En el marc d’aquesta programació, els més petits poden deixar els seus desitjos a l’Arbre ubicat a la plaça de Catalunya, al Poble Sec. També per segon any consecutiu hi ha un fil musical als carrers amb nadales tant al centre de la vila com al Poble Sec.

L’animació al carrer serà present novament el 18 i 19 de desembre, de la mà de la banda Apocadixie Cotton Pickers que oferirà un recorregut musical entre les 12 i les 13.30 h fins arribar a la fira-mercat d’artesania i regals, situada al Passeig Marítim a l’altura del Club de Mar. Prèviament, aquesta formació ja va posar ritme diumenge passat, 12 de desembre, per amenitzar el matí a l’eix comercial del centre de la vila.

La programació de les activitats de la Regidoria de Promoció Econòmica continuarà el dilluns 3 de gener amb un concert d’animació familiar a la plaça Catalunya, en què es tocarà la cançó ‘El comerç de Sitges inspira Nadal’ i també altres temes per animar l’eix comercial del Poble Sec. L’actuació anirà a càrrec del grup d’animació familiar Les bestioles i començarà a les 12 hores. A la tarda, serà el torn dels tallers familiars (de manualitats, de lettering i màgia) que s’organitzaran a l’Hort de Can Falç, on hi haurà instal·lada la Haima amb bústies reials de 17.30 a 20.30 hores.

El dimarts 4 de gener el Carter Reial visitarà la plaça Catalunya del Poble Sec de 17.30 a 20.30 h per començar a preparar l’arribada dels Reis Mags d’Orient i, alhora també, per enllestir altres tasques importants ja que els infants també podran entregar-li els seus desitjos en mà.

Lletra de la cançó: ‘El comerç de Sitges inspira Nadal’

Molt bon Nadal a tot el món!

Si vols veure Sitges ple de vida

i passejar sota els llums de Nadal

surt amb mi pels carrers de la vila

gaudint del comerç local.

Si vols veure Sitges ple de vida

i passejar sota els llums de Nadal

sortim tots pels carrers de la vila

gaudim del comerç local.

Molt bon Nadal a tot el món!