Sitges present a la 1a Jornada de Turisme Sostenible

Imatge de la primera Jornada de Turisme Sostenible. Cedida

Sitges ha estat present aquest dijous a la I Jornada de Turisme Sostenible organitzada per NODE Garraf, Xarxa de Parcs Naturals i Turisme de la Diputació de Barcelona.Durant la jornada, celebrada a La Sínia Restaurant, s’ha explicat a empreses i entitats turístiques de la comarca del Garraf i dels municipis dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, l’adhesió al compromís Biosphere i la Carta Europea de Turisme Sostenible, les dues certificacions de sostenibilitat turística per les quals actualment aposta la Diputació de Barcelona, tant des de l’Àrea de Turisme com de la Xarxa de Parcs Naturals. L’objectiu de la jornada ha estat explicar el procediment i els beneficis d’obtenir aquestes certificacions, les seves particularitats i diferències, així com també, el procés de convalidació per aquelles empreses que apostin per les dues.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha tancat la jornada refermant el compromís de Sitges amb el desenvolupament sostenible i destacant “la importància de la certificació per Sitges per tal de preservar la sostenibilitat social, mediambiental, cultural i econòmica”. Aurora Carbonell ha explicat que “la certificació comporta un grau de transversalitat en la pròpia organització que el converteix en una eina molt interessant de gestió. Sitges com a destinació fa partícip del seu compromís amb la sostenibilitat a tots els actors que hi intervenen, ja siguin empresaris, residents, visitants o turistes”.

Sitges ha estat una destinació turística capdavantera en obtenir la Certificació Biosphere l’any 2016, essent de les primeres a tot Catalunya. En aquest sentit la regidoria de Turisme, dins el seu pla d’accions, ha establert com un dels objectius prioritaris esdevenir destinació BiosphereGold. Actualment hi ha 375 empreses adherides al compromís a tota la província de Barcelona, de les quals 50 estan al Garraf i 21 a Sitges.

El Càmping Garrofer, situat a Sitges, és una empresa adherida al Compromís Biosphere i ha estat presentat a la jornada com un cas d’èxit en l’aplicació de les bones pràctiques, destacant el seu compromís amb el medi, la sostenibilitat social i la conscienciació dels turistes envers a la repercussió de les seves accions.