fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Sitges participa a l'Open Data Day amb una ponència sobre dades en mobilitat

Avatar photo
Imatge de l’Ajuntament de Sitges. Cedida

L’Ajuntament de Sitges participa aquest any a la programació de l’Open Data Day 2020, l’esdeveniment orientat a posar en valor les iniciatives innovadores en l’àmbit de les dades obertes organitzat pel Consorci AOC i que tindrà lloc a Barcelona el proper 5 de març.

L’Ajuntament exposarà la seva experiència dins del projecte d’estudi de bigdata de dades recollides en mobilitat, i que ha generat un conjunt d’informació que permet la inferència de coneixement en diversos àmbits, com són el del turisme, la seguretat, la mobilitat o els serveis, una presentació que anirà a càrrec del director d’Innovació de l’ajuntament, Joan de la Paz.

Aquesta informació està sent explotada per el sector públic amb l’objectiu de generar valor públic que permeti l’anticipació en la presa de decisions, des d’una òptica de la dada, generant polítiques publiques més acurades i de qualitat. El concepte neix de la necessitat d’obtenir informació i dades fiables sobre el flux de moviment i l’origen real dels nostres visitants, tant nacionals com internacionals, mitjançant un sistema d’obtenció de dades automàtic i el més important, anonimitzat en el seu origen, que en aquest cas han estat obtingudes d’un dels principals operadors de telefonia mòbil.

D’aquesta manera es possible generar una visió real i precisa de tots aquest moviments i estades, i fomentar el desenvolupament de millores que reverteixen en els ciutadans. Joan De la Paz presentarà també l’entorn d’aplicacions i programari que ofereixen aquestes dades per a que puguin ser analitzades i processades per a generar tot el valor possible dins del nou portal d’OpenData de Sitges.

El programa de la jornada comptarà també amb noms com Jaume Usall; Ferran Farriol; Jesús Gomiz; Esther Pano; Felipe Ruiz; o Núria Espuny, entre d’altres, provinents dels serveis de Transparència, Atenció Ciutadana i Informàtica de diversos municipis catalans.

Total
0
Shares
Notícia anterior

Comença amb èxit el curs d’Iniciació al Voluntariat, impartit per voluntaris i professionals de la Fundació Sant Antoni Abat

Notícia següent

S’edita el número 10 de la revista “Rutes de Constantí”

Notícies relacionades