Sitges dona el tret de sortida a la Campanya de Nadal

L’acte d’encesa de llums obre aquest divendres la programació amb més de 50 propostes per a totes les edats

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Imatge d'arxiu d'unes llums de Nadal

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa aquest divendres la campanya institucional ‘Sitges, el Nadal que et mereixes’ amb una programació lúdica i cultural que inclou més de 50 propostes. L’objectiu és fomentar els actes culturals i de lleure, mantenir vives les tradicions i incentivar el comerç de proximitat entre la ciutadania i els visitants.

L’encesa de llums de Nadal als principals carrers de Sitges és la primera de les activitats celebrada aquest divendres a les 18 h per donar la benvinguda les Festes i per ambientar els principals eixos comercials del centre Vila i de Poble Sec. L’alcaldessa de Sitges i el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, oferiran unes paraules en un acte que inclourà també l’encensa simbòlica de la il·luminació nadalenca del municipi i de l’espectacle de llums i música de l’arbre de Nadal, instal·lat al Cap de la Vila, i que compta amb alumnat de les escoles de Sitges que ha participat en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuME). Simultàniament, s’encendran tots els llums de Nadal dels carrers, així com la il·luminació nadalenca a la façana de l’Ajuntament i l’ambientació musical a les àrees comercials Centre Vila i Poble Sec. La celebració de l’acte finalitzarà amb una xocolatada popular elaborada per alumnes de l’Institut Joan Ramon Benaprès i amb l’animació musical de la banda Old Folcs.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, considera que aquest any més que mai “ens mereixem gaudir d’un Nadal amb valors com la solidaritat, la responsabilitat i l’amor. Tinc la il·lusió que ens puguem divertir però tenint en compte que hem de fer un consum responsable, compartir temps amb la família i els amics, gaudir de la natura, ser sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i, sobretot, tenir cura perquè ara mateix hi ha un repunt de contagis de la Covid-19 i això indica que no podem abaixar la guàrdia perquè la pandèmia encara està activa”.

Amb el lema, Sitges, el Nadal que et mereixes’ s’aplega una programació que comença avui 26 de novembre i s’allargarà fins a principis de gener per oferir totes les activitats que ofereix la vila durant les festes de Nadal. Aquest 2021 el Nadal encara està marcat per la pandèmia, però tot i així es proposa un ampli ventall d’activitats que inclou també el Parc de Nadal, ja que l’any passat es va suspendre a causa de la situació sanitària.

Entre les propostes destaquen la Cavalcada de Reis novament al carrer, el retorn dels clàssics ‘Pastorets’ i mercats de Nadal, com el Winter Market, l’exposició tradicional de diorames de pessebres, tallers, obres de teatre o el joc del Quinto. Com a novetats, enguany l’exposició del pessebre municipal amb les figures de Manuel Muns es farà a la Casa de la Vila i la Comissió de Reis proposarà el dia del Tió amb diferents activitats relacionades amb aquest tronc màgic i el Magatzem dels Somnis, en què els patges reials s’instal·laran a Sitges per prepararan l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient i per recollir les cartes amb els desitjos dels més petits.

Els concerts de Santa Llúcia i de Nadal, el Cant de la Sibil·la o les Titelles de Nadal conformaran algunes de les activitats culturals programades aquest any. També els Museus de Sitges proposen als nens i nenes la possibilitat de fer un calendari d’Advent, escriure la carta als Reis o penjar els seus desitjos a l’arbre instal·lat Racó de la Calma.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica s’organitzen també diverses accions per fomentar el comerç de proximitat com cercaviles musicals de la mà del grup Apocadixie Cotton Pickers als principals eixos comercials o les projeccions especials a la façana de la Casa de la Vila. També des de les associacions de comerciants oferiran activitats, sortejos i concursos amb la intenció de promoure el comerç de proximitat i atraure els clients locals. L’Espai Jove acollirà al mes de desembre tallers gratuïts sobre decoració aromàtica, divertits retrats de plastilina i fotos transferides sobre fusta adreçades al jovent de 12 a 35 anys.