Sitges commemorarà el 90è aniversari de la mort de Santiago Rusiñol

Menús inspirats en el Modernisme, visites literàries, teatre i rams de flors virtuals, entre les activitats destacades

Sitges ho té tot a punt per commemorar el 90è aniversari de la mort de l’artista Santiago Rusiñol amb diverses activitats culturals i gastronòmiques. L’Ajuntament, el Gremi d’Hostaleria i Museus de Sitges han desgranat aquest divendres tota una programació que arrenca aquest cap de setmana i tindrà el punt àlgid els dies 11, 12 i 13 de juny.

“Rusiñol va ser un artista total, pintor, escriptor, col·leccionista i paradigma del Modernisme català. I la seva empremta és encara vigent”, ha remarcat el regidor de Cultura, Xavier Salmerón. La commemoració inclou menús gastronòmics inspirats en el Modernisme, així com visites literàries, teatre al Racó de la Calma i la confecció de rams de flors virtuals, entre altres activitats.

Els organitzadors s’han proposat recordar l’artista a través d’activitats que homenatgin les seves diferents facetes com a autor dramàtic, narrador, pintor i col·leccionista. Entre les diferents propostes, el diumenge 13 de juny –dia en què es commemora la seva mort- hi haurà una jornada de portes obertes al Museu Cau Ferrat amb música ambiental de compositors modernistes. Prèviament, dissabte 12 hi haurà una visita literària l’antiga casa-taller de Rusiñol, considerada el Temple de l’Art Total pels seus col·legues.

Per posar en valor el vessant de dramaturg, el Racó de la Calma acollirà el 13 de juny a les 18 h la representació d’’El bon Policia’, una comèdia escrita per Santiago Rusiñol i interpretada per Ricard Farré i Arnau Puig. L’entrada serà gratuïta, tot i que amb aforament limitat, motiu pel qual caldrà fer reserva prèvia.

En paral·lel, hi ha previstes dues ofrenes. La primera serà divendres 11 al cementiri de Montjuïc de Barcelona, on s’hi celebrarà una visita cultural. La segona, diumenge 13 al jardinet Monument a Santiago Rusiñol de Sitges, al carrer Port de n’Alegre. Al seu torn, la biblioteca del centre de Sitges també li dedicarà una exposició. Serà, però, del 7 al 20 de juliol, amb una mostra de llibres i documents que acosten a l’obra i la vida del polifacètic artista.

Programa cultural a banda, aquest divendres 4 de juny i fins el dia 13 Sitges desplegarà una ruta Modernista gastronòmica amb la participació de set restaurants. Per cada menú en un d’aquests establiments, els clients podran accedir gratuïtament al Museu Cau Ferrat.

Finalment, la programació inclou actes telemàtics, com la confecció de rams de flors virtuals entre el 7 i el 13 de juny. Els participants hauran d’enviar una fotografia d’un ram i una dedicatòria a l’artista als Museus de Sitges a través de les seves xarxes socials.