Sitges celebra l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya

Un total de 36 participants, entre entitats, particulars i formacions polítiques, a més de la Corporació, han participat en la tradicional ofrena floral

Sitges ha recuperat el format tradicional de la Diada Nacional de Catalunya, avui 11 de setembre. La Corporació i un total de 36 entitats i formacions polítiques, han participat en la tradicional ofrena als jardins on es troba el monument al Dr. Robert, a la plaça de l’Ajuntament.   La celebració ha començat a les 11 hores i ha seguit el format habitual, amb l’única diferència que s’han habilitat cadires a la plaça, de forma que les persones participants i el públic han seguit l’acte asseguts, per donar compliment a les actuals mesures sanitàries de distanciament.

Com és habitual, la hissada de la Senyera per dos agents uniformats de gala, un de la Policia Local i un de Mossos d’Esquadra, ha iniciat la commemoració de la Diada Nacional, acompanyada per la melodia d’‘El cant de la Senyera’, interpretat per l’Escola de Grallers.

Un cop finalitzades les ofrenes, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat, en la seva intervenció, que “no hem de perdre cap oportunitat per continuar demostrant el batec del cor català, en una Diada Nacional que serà atípica, en la que haurem de tenir cura de complir estrictament les actuals mesures sanitàries i en la que perseverarem en la manifestació pacífica per aconseguir una societat i una Catalunya millor: més justa i solidària, més oberta al món”. Aurora Carbonell ha desitjat una bona diada a les sitgetanes i sitgetans: “La celebreu com la celebreu, cadascú des de la seva ideologia i des del seu pensament però sempre respectant als altres, sempre reivindicant de manera pacífica i sempre pensant en el nostre país”.

La celebració ha finalitzat amb un pilar de la Colla Jove de Castellers de Sitges, format mentre sonava ‘Els Segadors’, també a càrrec de l’Escola de Grallers.