Sitges aprova el nou protocol del Carnaval

S'ha retirat la prohibició del consum d'alcohol a les rues

Un grup de la rua de l'Extermini del Carnaval de Sitges del 2019 disfressat d'efectes especials. AC

L’Ajuntament de Sitges ha esquivat finalment la regulació del consum d’alcohol a les rues del Carnaval en el nou protocol aprovat aquest dimecres. El govern, d’acord amb la Comissió del Carnaval, va dur al ple municipal del gener una proposta per prohibir les begudes alcohòliques a les carrosses i “només” permetre beure aigua. El text, però, es va retirar de l’ordre del dia pel rebuig frontal de diverses entitats, amb previsió de revisar-lo de forma “consensuada” i marcar una regulació per al 2022. Ara s’ha aprovat el nou reglament sense cap punt relacionat amb el consum d’alcohol, amb el compromís del govern de seguir treballant aquesta qüestió amb les colles participants a les rues fins arribar a una entesa per eliminar aquestes begudes.

El nou protocol del Carnaval s’ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals i l’abstenció de quatre regidors. Entre ells, el grup de Ciutadans, que han retret al regidor de Festes, David Martínez, una “manca de valentia” per haver retirat la prohibició de l’alcohol de la normativa.

D’altra banda, el nou text modifica el nombre de carrosses i participants a les rues de la Disbauxa i Extermini: es passa dels 45 grups dels últims anys a un màxim de 41-43, que podran tenir 125 membres. També equipara la importància dels personatges de la Reina del Carnaval i Sa Majestat Carnestoltes. El govern local i la Comissió del Carnaval consideraven que el personatge de la Reina anava sempre a remolc del Carnestoltes i ara la intenció és que tinguin rols equitatius.