Sitges acull un festival literari amb espectacles i activitats aquest cap de setmana

El festival literari ‘Sitges, Vila del Llibre’ celebra la seva primera edició durant els dies 16, 17 i 18 d’abril amb espectacles, activitats i la instal·lació d’un mercat amb 50 editorials independents al passeig marítim de Sitges (Barcelona).

Durant els tres dies es presentaran “les últimes novetats literàries” d’autors premiats durant aquest any i hi haurà activitats alternatives com recitals poètics o activitats infantils, ha explicat l’Ajuntament aquest dissabte en un comunicat.

També hi haurà un mercat de vuit editorials de llibre d’artista, cinc taules de debat centrades en el llegat cultural i la memòria literària de Sitges, una ruta gastronòmica, una exposició de fotografia amb 20 autors nacionals i dues rutes literàries.

L’alcaldessa del municipi, Aurora Carbonell, ha explicat que l’objectiu és posar en valor “la intensa activitat cultural” de Sitges i generar esdeveniments transversals que siguin positius per al seu teixit econòmic.

El director de la xarxa de Vils del Llibre de Catalunya, Enric Bono, ha destacat “la valentia” del consistori en celebrar el festival enmig de la pandèmia, tot i que ha remarcat que la proposta respecta les mesures per evitar contagis de covid-19.