S’inicia una nova edició de la música clàssica al Racó de la Calma a Sitges aquest dijous amb el Quartet Toldrà

Els sis concerts, a càrrec dels guardonats en les categories de cant i cambra del Concurs Josep Mirabent i Magrans, tindran lloc els dies 11, 18, 25 i 29 de juliol, i 8 d’agost a les 21 hores al Racó de la Calma. Les entrades costen 12 euros i es poden adquirir a les taquilles de Museus de Sitges o a través de www.museusdesitges.cat

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

El concert del Quartet Toldrà donarà aquest dijous el tret de sortida a la música Clàssica al Racó de la Clama en el marc del Sitgestiu 2019. En total es programaran sis concerts amb els guardonats en les categories de cant i cambra del Concurs Josep Mirabent i Magrans. Les actuacions es programaran els dies 11 de juliol (Quartet Toldrà), 18 de juliol (Ayelén Mose), 25 de juliol (Antón & Maite Piano Duo), 1 d’agost (Lalit Worathepnitinan), 8 d’agost (Quartet Altimira) i 29 d’agost (Yeani Lee). Tots els concerts formen part del programa Sitgestiu 2019, impulsat per Museus de Sitges i l’Ajuntament de Sitges i que ha començat aquesta setmana amb els recitals musicals.

El Quartet Toldrà serà l’encarregat d’oferir aquest dijous 11 de juliol a les 21 hores el primer recital de música al Racó de la Calma. La formació de corda està integrada per Miquel Muñiz (violí), Marta Rosselló (violí), Xavier Rotger (viola) i Carmela Cristos (violoncel). Després de ser el guanyador del 2n premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest estiu actuen a Sitges amb un repertori que inclourà com a peça central del concert el romanticisme de Mendelssohn amb el Quartet núm. 1 Op. 12. L’actuació es complementarà amb una peça d’Edvard Grieg i amb la mediterraneïtat de les “Vistes al mar” d’Eduard Toldrà.

Sitgestiu 2019: música, experiències i cultura

El Sitgestiu 2019 és un programa impulsat per Museus de Sitges i l’Ajuntament de Sitges, que ofereix més de 50 activitats culturals per omplir l’agenda dels Museus de Sitges els mesos de juliol i agost. Clàssica, jazz, òpera, visites al Palau de Maricel, Capvespres de lluna plena a Maricel, Tasta el Sitges més mariner, tallers infantils i exposicions protagonitzen un cartell, que presenta 22 concerts, 23 rutes patrimonials, 4 tallers infantils i 6 exposicions.

Programació Clàssica al Racó de la Calma
Quartet Toldrà
11 de Juliol
21 h
12 €
Miquel Muñiz, violí / Marta Rosselló, violí / Xavier Rotger, viola / Carmela Cristos, violoncel.

Aquest quartet de corda, guanyador del 2n premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, ha escollit com a peça central del concert, el romanticisme de Mendelssohn amb el Quartet núm. 1 Op. 12. El concert es complementarà amb una peça d’Edvard Grieg i amb la mediterraneïtat de les “Vistes al mar” d’Eduard Toldrà.

Ayelén Mose
Ayelén Mose, soprano, Anna Crexells, piano
La soprano italoargentina, guanyadora del 3r premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans, ens proposa un concert titulat “Músiques del món” amb el qual farà un repàs de la música vocal dels diferents països dels quals ella ha rebut influències. En el recital estarà acompanyada per la pianista Anna Crexells.

Antón & Maite piano duo
25 de Juliol
21 h
12 €

Antón Dolgov, piano / Maite León, piano
Formació guanyadora del 1r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest duo de piano ha estat guardonat darrerament amb nombrosos premis internacionals. Ens proposa un potent concert amb obres clàssiques de Mozart, Mendelssohn i Schubert i una obra sorprenent de l’americà Bolcom.

Lalit Worathepnitinan
1 d’agost
21 h
12 euros €

Lalit Worathepnitinan, soprano / Anna Crexells, piano
Guanyadora del 1r premi de cant de Concurs Mirabent i Magrans, aquesta jove soprano tailandesa presenta un programa on fa un repàs per 250 anys d’història de la música vocal. Des de Bach fins a Menotti, passant per Mozart, Verdi i Puccini, entre d’altres. Al piano, Anna Crexells, garantia de musicalitat.

Quartet Altimira
8 d’agost
21 h
12 €

Maria Florea, violí / Luís Peña, violí / David Andújar, viola / Mariona Tuset, violoncel
Guanyadors del 3r premi de cambra del Concurs Mirabent i Magrans, aquest quartet de corda presenta un programa amb peces de dos compositors essencials de la història de la música, Haydn i Beethoven. Amb aquesta audició podrem comparar dos diferents estils de composició, tots ells dins del període del classicisme.

Yeani Lee
29 d’agost
21 h
12 €

Yeani Lee, soprano / Anna Crexells, piano
Guardonada amb el 2n premi de cant del Concurs Mirabent i Magrans i acompanyada al piano per la sensibilitat d’Anna Crexells, la soprano coreana interpretarà un programa ple de contrastos, combinant oratori, lied i àries d’òpera. Escoltarem peces de Haydn, Ronald, Mozart o Gounod, entre d’altres.