El Mercat de la Terra de Sitges es trasllada a la plaça de Catalunya

L’acció s’emmarca en el programa de la regidoria de Promoció Econòmica per promocionar el Mercat del Dissabte de la plaça Catalunya on es donen cita petits productors

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Mercat de la Terra de Sitges, organitzat per l’associació eco gastronòmica Slow Food Garraf – Penedès amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, estrena emplaçament a la plaça de Catalunya al barri del Poble Sec. El primer dia de la nova ubicació serà el proper dissabte 25 de novembre, però a partir d’aquesta data la seva cita serà cada primer dissabte de mes .

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, explica que un dels objectius del trasllat és “sumar sinergies amb el Mercat del Dissabte i fomentar el producte de proximitat, de qualitat i de km0. Ara fem un primer pas, però obrirem un termini per tal que tothom qui ho vulgui pugui sumar-se al projecte. Amb aquest canvi d’emplaçament, també volem incrementar l’activitat comercial al barri del Poble Sec. Creiem que es tracta d’un emplaçament que té fàcil accés i ofereix més possibilitats d’aparcament”. Aurora Carbonell subratlla que “la majoria de les activitats i esdeveniments que oferim a Sitges passen en un radi molt petit i la capacitat d’aparcament és justa. Promoure una oferta atractiva en emplaçaments que no siguin al centre ens ajudarà també a millorar la mobilitat”.

El responsable del moviment Slow Food al Garraf, Valentí Mongay, sosté que “el canvi d’emplaçament de la plaça de l’Ajuntament a la plaça Catalunya els servirà per crear sinèrgies amb el Mercat dels Dissabte. Hem d’unir esforços per créixer junts. Ho fem conscients que el barri del Poble Sec és un barri viu, ple de vida, comercial on podrem transmetre els nostres ideals d’Slow Food entre la població”.

L’Ajuntament aposta per rellançar l’actual mercat alimentari que se celebra cada dissabte augmentant l’oferta, alhora que s’ofereix una sortida comercial regular i estable a nous productors agroalimentaris ecològics i artesans que hi ha al Garraf i Penedès. Per aquest motiu, s’obriran les bases perquè tothom que compleixi els requisits establerts pugui presentar el seu projecte per entrar a formar part del Mercat dels Dissabte. Les persones interessades han de ser productors agroalimentaris ecològics i artesans del territori amb la finalitat que s’afavoreixi el consum de productes ecològics i artesans amb una oferta regular, estable i variada. El projecte contempla fomentar la utilització de productes ecològics i artesans en el sector de l’hostaleria i la restauració. Entre els objectius, hi ha també la voluntat d’arribar a la població estrangera, resident i visitant, amb una oferta innovadora, saludable i d’alta qualitat.

La regidora Aurora Carbonell recorda que la vila està reconeguda amb la Certificació Biosphere el que acredita Sitges com a destinació de turisme sostenible i responsable. “aquesta nova acció promocional en els mercats segueix la línia de turisme responsable amb la que ja fa temps que estem treballant a l’Ajuntament. En aquest cas, la potenciació del Mercat del Dissabte entenem que pot esdevenir un al·licient turístic pel municipi”.

El canvi d’emplaçament coincideix amb l’esdeveniment enogastronòmic La Llotja. Denominació d’Origen Terra i Mar de la Mancomunitat Penedès – Garraf amb el que es vol promoure els productes autòctons i la cultura culinària a les dues comarques. La jornada pretén esdevenir un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entre productors, restauradors i consumidors.