L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv del Festival de Sitges 2021

La 54a edició del festival commemorarà els 80 anys de l'estrena de la mítica obra de George Waggner

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La 54a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya tindrà com a leitmotiv la figura de l’home llop com a principal icona de la bèstia interior alliberada i de la dualitat interna en l’ésser humà. Ho ha revelat l’organització del certamen de Sitges aquest dilluns, tot recordant que l’any 2021 es compleixen diverses efemèrides relacionades amb aquesta llegenda, com el 80è aniversari de l’estrena de ‘L’home llop’ (‘The Wolf Man’; George Waggner, 1941). També farà 40 anys de l’estrena de dues renovadores versions del personatge: ‘Un home llop americà a Londres’ (‘An American Werewolf in London’; John Landis, 1981) i ‘Aullidos’ (‘The Howling’; Joe Dante, 1981). El festival se celebrarà del 7 al 17 d’octubre.

Al mateix temps, el Sitges 2021 no oblidarà els 50 anys ‘La nit de Walpurgis’ (Lleó Klimovsky, 1971), amb un dels personatges d’home llop nacional més populars, amb Waldemar Daninsky interpretat per Paul Naschy.

El Festival de Sitges tractarà el nou leitmotiv com a imatge del certamen, amb una retrospectiva de títols i la publicació d’un llibre, en col·laboració amb l’Editorial Hermenaute. La figura del Doctor Jekyll & Mister Hyde, així com personatges col·laterals relacionats amb la dualitat home-bèstia -com les dones felines, diferents éssers zoomòrfics o entitats duals dels contes tradicionals-, seran estudiades en el volum i exposades en la retrospectiva.