Les Llars d’Infants Municipals de Sitges mantenen oberta la matrícula durant tot el curs

El Cercolet i La Moixiganga funcionen amb els protocols per complir totes les mesures anti-covid

Des de l’inici del curs 2020-2021, el funcionament de les Llars d’Infants municipals El Cercolet i La Moixiganga s’ha adaptat a les mesures anti-covid per complir amb tots els protocols, decretats per les autoritats sanitàries. Durant els mesos de setembre i octubre, l’alumnat dels dos centres ha pogut realitzar els seus aprenentatges de manera presencial sense que fins ara s’hi hagi produït cap cas de coronavirus.

Els dos equipaments educatius segueixen les instruccions sanitàries per evitar la propagació de la pandèmia i disposen d’un pla d’actuació en cas de detectar un possible cas de Covid-19, un pla de ventilació, neteja i desinfecció, entre d’altres.

Famílies, professorat i personal del centre s’han involucrat per adoptar les mesures necessàries i decretades per les autoritats sanitàries en relació a mb la prevenció de la Covid-19. Entre les mesures principals de protecció i específiques del primer cicle d’Educació infantil destaca la divisió de l’alumnat en grups d’infants de convivència estables, també coneguts com a grups bombolla, per fer totes les activitats sota la supervisió d’una mestra referent.

Les direccions dels dos centres tenen establerta l’organització d’horaris i la gestió d’entrades i sortides.  El control dels accessos als dos centres es fa per diferents portes. A l’arribada a les llars d’infants es fa el canvi de calçat de l’alumnat. Es treuen les sabates als més petits, que no ho poden fer de manera autònoma, i les canvien per un altre calçat d’ús exclusiu per a l’aula que prèviament ja està al centre.

Durant la classe, les nenes i els nens no porten mascareta perquè en menors de 3 anys no està indicada. En canvi, les mestres sí que en porten. Les dues llars d’infants municipals ofereixen servei d’acollida de matí (de 8 a 9 h) i també servei de menjador escolar (que funciona amb grups bombolla).

La higiene de mans, és a dir, el rentat de mans és freqüent entre els més petits, les professores i el personal de les llars. A més, en aquests centres només hi ha joguines que es puguin rentar i desinfectar amb facilitat. Els cotxets es deixen en un espai a la qual els infants no tenen accés.

Matrícula oberta durant tot el curs

Davant d’aquest context, durant tot el curs la matrícula a les dues llars d’infants municipals estarà oberta amb places vacants a P0, P1 i P2. La regidoria d’Educació convida a les famílies, amb fills de 0 a 2 anys, a realitzar entrevistes amb les directores d’aquests centres educatius per respondre dubtes i esvair inquietuds sobre el funcionament.

Les famílies interessades poden matricular els infants en aquesta etapa d’escolarització no obligatòria tant a la Llar d’Infants Municipals El Cercolet com Llar d’Infants Municipals La Moixiganga. Per iniciar el procés de tràmits cal trucar a les llars d’infants per demanar cita prèvia.

Dades de contacte:

Llar d’Infants Municipal El Cercolet: telèfon 93 811 10 64

Llar d’Infants Municipal La Moixiganga: telèfon 93 811 41 73