Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Les escoles i els instituts de Sitges es preparen per a una tornada segura a les aules

Avatar photo

Els centres educatius es preparen per iniciar el curs 2020/21 el 14 de setembre amb totes les mesures sanitàries

Les direccions i la resta del professorat de les escoles i instituts de Sitges estan ultimant els preparatius per a la tornada presencial de l’alumnat a les aules, el proper 14 de setembre, per iniciar el curs 2020/2021. Aquest serà un curs atípic, en què es prioritzaran les classes presencials i que comporta l’adaptació de les instal·lacions dels centres per a l’aplicació de les mesures sanitàries i d’higiene decretades per les autoritats sanitàries.

El regidor d’Educació, David Martínez, assegura que “volem un retorn segur a les aules i des de l’Ajuntament volem donar suport a la feina ingent que es fa des de les llars d’infants, escoles i instituts de Sitges per tenir a punt un pla de reobertura específic per començar el curs escolar amb les màximes garanties”.

L’Ajuntament de Sitges treballa per compensar la manca d’espai en els centres educatius, amb la cessió d’espais públics a l’aire lliure o altres espais municipals interiors, en una petició realitzada pels mateixos centres escolars i que espera l’aprovació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa i la reducció de la ràtio d’alumnes per aula (a un màxim de 20, tant a 2n cicle d’Educació Infantil com a Primària) són algunes de les mesures adoptades per fer front a la nova situació. La cessió d’espais municipals permetrà als centres oferir llocs d’esbarjo o bé  desdoblar aules amb l’objectiu de crear a primària i infantil grups reduïts amb un únic professor, els anomenats grups bombolla.

En el cas de Secundària sempre que sigui possible també es reduiran les ràtios. Segons David Martínez, “és imprescindible que posem tots els recursos per donar resposta a les peticions de la comunitat educativa i oferir espais en condicions perquè puguin servir tant per fer activitats lectives com activitats de lleure”. Segons afirma el regidor d’Educació, “l’escola fa una funció no només educativa perquè els alumnes aprenguin coneixements, sinó sobretot també, una funció socialitzadora perquè es relacionin. I és fonamental que això continuï de manera presencial”.

Amb la finalitat de garantir la formació i el desenvolupament dels infants, joves i adolescents, des del Govern de la Generalitat i també des de l’Ajuntament de Sitges es vetllarà per aconseguir un retorn a les classes presencials i de manera segura mitjançant les mesures d’higiene i seguretat establertes:

  • ús de la mascareta obligatòria per a tots els alumnes a partir dels 6 anys
  • rentat de les mans com a mínim 5 cops
  • control de la temperatura a l’entrada
  • entrades i sortides de manera esglaonada amb 10 minuts de diferència per evitar aglomeracions i es faran circuits diferents per anar a les aules.
  • ventilació de les aules (cal mantenir les finestres obertes sempre que sigui possible)
  • garantir la distància entre alumnes
  • torns diferenciats de menjador perquè l’aforament és limitat.
  • caldrà evitar en la mesura del possible l’ús de material compartit

Llars d’infants municipals, Centre de Formació d’Adults i Escola Municipal de Música

Les dues llars d’infants municipals El Cercolet i La Moixiganga iniciaran el curs escolar 2020/21 el 7 de setembre, amb totes les mesures establertes per les autoritats sanitàries per garantir una tornada segura a les aules. L’Escola Municipal de Música de Sitges obrirà portes el proper 14 de setembre i ho farà també adaptada a la normativa vigent. La direcció i el professorat del Centre de Formació d’Adults també ha treballat de valent per aplicar les mesures de seguretat i donar el tret de sortida al nou curs el 24 de setembre.

La comunitat educativa es reuneix en una jornada divulgativa

 A pocs dies de l’inici del nou curs escolar 2020/21, la comunitat educativa ha celebrat una jornada que ha reunit representants de les escoles de Sitges, als Jardins del Retiro. Promogut per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges, durant l’acte l’entitat SEER. Salut i Educació Emocional, ha plantejat com ha de ser el nou curs després de la Covid-19, des de la perspectiva de l’educació emocional. L’acte ha finalitzat amb la xerrada magistral d’Héctor Ruiz Martin, autor dels llibres ‘Com aprenem? i ‘Aprendre a aprendre’, qui ha reflexionat sobre les qüestions que donen títol al seu treball.

La regidora Carme Almirall ha inaugurat l’acte, a les 11 hores, en representació del regidor d’Educació David Martínez. Almirall ha encoratjat a la comunitat educativa davant “un curs que comença en una situació plena d’incerteses i interrogants” i ha incidit en el suport de l’Ajuntament “per atendre totes les demandes i donar resposta als neguits que compartim amb la comunitat educativa, a qui agraïm la dedicació, responsabilitat i compromís demostrat sempre i, especialment, durant el confinament”.

L’acte ha seguit totes les mesures sanitàries i de distanciament social requerides en l’actualitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Calafell també es pronuncia contra el tancament de la planta de Saint Gobain de l’Arboç

Notícia següent

Talls de carrers a la ciutat per aquest cap de setmana a Lleida

Notícies relacionades