L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, fa balanç de les inversions del mandat 2015-2019

L’Ajuntament de Sitges ha tirat endavant durant el mandat 2015-2019 una setantena d’actuacions amb una inversió global d’uns 18 milions d’euros. El futur edifici de l’Escola Agnès de Sitges, l’avinguda de Les Botigues de Sitges o la remodelació de l’immoble que acull l’Escola d’Adults i Ràdio i Televisió Maricel han estat alguns dels projectes impulsats durant aquests quatre anys

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del batlle de Sitges visitant les obres de l'escola Agnès. Cedida

L’alcalde de Sitges en funcions, Miquel Forns, ha realitzat aquest dilluns una visita per les principals inversions que s’han posat en marxa durant el mandat 2015-2019 en un recorregut pel poble de Sitges, Garraf i Les Botigues de Sitges. Per a Forns, les inversions s’han realitzat sobre tres pilars, “les millores a la via pública, l’actualització dels equipaments públics actuals i el desplegament de l’administració electrònica, que no es veu tant però que és molt necessari”. L’alcalde en funcions ha volgut posar en valor com l’Ajuntament sota el seu mandat ha passat d’una situació financera difícil a poder planificar i executar inversions gràcies al romanent del exercicis comptables amb un Ajuntament sanejat econòmicament.

Una d’aquestes inversions és la futura Escola Agnès de Sitges. La construcció de l’edifici al barri de Quint Mar proporcionarà la quarta escola pública de la vila, un nou equipament que serà d’una línia i tindrà una capacitat per a 225 alumnes, i que obrirà portes el curs escolar 2020-2021 després de 18 mesos de treball, i on l’Ajuntament hi ha destinat 1,8 M€. També ho és la remodelació de l’edifici de l’Escola d’Adults i Ràdio Maricel, uns treballs que dotaran aquest equipament d’una nova distribució de sales, així com el reforç estructural i l’adaptació a necessitats arquitectòniques, on l’Ajuntament hi destina 1,5 M€.

La rehabilitació i restauració del Palau Maricel de Terra és un altre dels projectes d’inversió, consistent en la reforma integral, rehabilitació, restauració i museïtzació del Palau. La rehabilitació i restauració de l’edifici permetrà adequar-lo com a centre d’activitats i d’exposicions temporals de nivell amb caràcter internacional.

A Les Botigues de Sitges, l’Ajuntament impulsa les obres de condicionament de l’actual tram de la carretera C-246, que serà condicionat per convertir-lo en la futura avinguda de Les Botigues de Sitges. Les obres, iniciades recentment, tenen un cost de licitació d’1,2M€, dels quals 350.000 provenen de subvencions.

Actuacions en via pública, equipaments municipals i administració electrònica

Les inversions iniciades durant el mandat 2015-2019 estan centrades en àmbits diversos com la via pública, la rehabilitació d’equipaments municipals i la implementació de l’administració electrònica. La majoria de les actuacions estan contemplades en els paquets d’inversions sorgides del romanent municipal de 2017 i de 2018 i en els pressupostos de 2018.

L’Ajuntament de Sitges haurà tancat el mandat 2015-2019 amb una setantena d’inversions iniciades que representen una important millora en els serveis que s’ofereixen a totes les sitgetanes i sitgetans.

L’esforç inversor dels darrers anys ha estat possible gràcies a la política de sanejament de la hisenda pública duta a terme en els darrers dos mandats. El global de les inversions posades en marxa en el present mandat ronda els 18 milions d’euros. Aquest volum de diners s’ha revertit en benefici de la ciutadania sense arribar a trencar el sostre de la despesa. Paral•lelament, s’ha anat acostant a zero el deute bancari municipal, que el 2012 havia arribat a la xifra dels 53,4 milions d’euros.