L’Ajuntament de Sitges habilita un servei online per sol·licitar la recollida de poda domèstica

Els sacs de poda es poden recollir gratuïtament a la deixalleria municipal o a la minideixalleria que visita tots els barris periòdicament

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Sitges ha habilitat un nou servei per sol·licitar la recollida de poda domèstica de forma telemàtica. A través del web sitges.cat, les persones interessades poden sol·licitar la recollida i, des del mateix web, fixar la data i el lloc de recollida.

Les restes de poda domèstica s’han de dipositar dins un sac reutilitzable d’1m3 que facilita l’Ajuntament de forma gratuïta i que es pot sol·licitar al telèfon: 607 29 83 51. El dia de la recollida, el personal del servei de neteja recollirà el sac ple i en deixarà un de buit.

La sol·licitud telemàtica està disponible durant les 24h del dia i permetrà agilitzar el servei de recollida, que s’efectua un cop per setmana per a cadascun dels barris de Sitges. Tanmateix, l’Ajuntament recorda que els sacs de poda es poden portar també a la deixalleria, situada al carrer Pruelles, número 5. Per fer-ho, cal disposar de la targeta de la deixalleria, que es tramita a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) i que permet obtenir bonificacions en la taxa d’escombraries del 20 per cent a partir de 12 usos.

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a fer ús de qualsevol d’aquests serveis, ja sigui la recollida domiciliària setmanal o recollida a la deixalleria municipal qualsevol dia de la setmana. L’abandonament de les restes de poda a les voreres o als voltants dels contenidors genera problemes a la resta de veïnat (obstaculitza el pas, especialment d’aquells amb necessitats especials; dificulta l’accés als contenidors i genera mala imatge) i suposa un sobrecost al servei de recollida de residus municipal, que ha de contractar el servei d’un vehicle especial (durant els mesos de setembre i octubre, aquest servei s’ha hagut de demanar en 15 ocasions). A més, en moltes ocasions, la poda abandonada a les voreres queda barrejada amb altres residus, cosa que impossibilitat el seu reciclatge a la planta de compostatge.

Com funciona el servei gratuït de recollida de poda domèstica?

Passos:

  1. Disposar del sac reutilitzable d’1m3 – L’Ajuntament el facilita de forma gratuïta trucant al 607 29 83 51.
  2. Sol·licitar de forma telemàtica (a través del web sitges.cat) o telefònica (93 894 75 25 –en horari d’atenció de 8h a 16h–) el servei de recollida de poda a domicili.
  3. Dipositar el sac ple davant la porta de casa, entre les 20h del dia anterior i l’hora de recollida assignada pel servei.
  4. El servei recull el sac ple i en deixa un de buit.