L’Ajuntament de Sitges està a disposició de totes les residències de gent gran

La Policia Local de Sitges ha recorregut aquest matí totes les residències de gent gran de Sitges per comprovar la situació i posar-se a disposició

Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

La Policia Local de Sitges ha visitat aquest matí la totalitat de residències de gent gran del municipi i la Fundació Ave Maria amb l’objectiu de comprovar de primera mà l’estat en què es troben els seus usuaris, persones especialment vulnerables davant el coronavirus, i posar-se a disposició dels centres en allò que faci falta. També s’ha visitat l’Hotel Melià Sitges on s’ubicaran fins a un total de 40 persones malaltes de llarga durada no vinculades amb COVID-19 per descongestionar l’Hospital Sant Camils i properament arribaran també de Sant Antoni.

La vulnerabilitat del col·lectiu de gent gran davant el coronavirus converteix actualment les residències geriàtriques en punts sensibles i d’especial atenció, motiu pel quall’Ajuntament manté una comunicació diària amb els centres. Segons David Martínez, regidor de Salut, “protegir i donar suport a la gent gran que es troba a les residències i, per tant, als responsables d’aquests centres perquè puguin desenvolupar la seva tasca, és una prioritat de l’Ajuntament”.

Pel que fa a la residència privada Sitges Park, l’Ajuntament de Sitges manté des de fa tres setmanes converses periòdiques per tal de fer un seguiment de totes les necessitats que s’han “anat agreujant i incrementant”, segons la residència i també la Policia Local. En aquest sentit, i després que la Policia Local obrís diligències informatives a Fiscalia arran de les dues primeres visites fetes al centre, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, es va reunir ahir amb representants del departament de Salut de la Generalitat i els responsables de la residència Sitges Park.

Durant la trobada, es va posar de manifest la manca de personal i la manca de material de protecció per als treballadors que pateix la residència com a conseqüència del coronavirus. L’Ajuntament s’ha posat a disposició del centre per ajudar en tot el que sigui possible amb l’objectiu d’aconseguir els mitjans necessaris per afrontar aquesta situació amb garanties i seguretat, tant per als treballadors del centre com per als usuaris. L’Ajuntament està en contacte amb la conselleria de Treball, Afers Socials i Família per abordar aquesta qüestió i trobar solucions el més ràpid possible.

La residència Sitges Park compta actualment amb un cas positiu de coronavirus, que mantenen aïllat. Aquest és l’únic cas que ha confirmat el departament de Salut de la Generalitat a l’Ajuntament.

Proves ràpides de detecció de la Covid-19

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat avui que Catalunya disposarà a partir de divendres de 50.000 testos de detecció ràpida de la Covid-19 i de 200.000 més en dues tongades següents. En la primera fase, es prioritzaran pel personal sanitari per tal de poder aïllar-lo del sistema en cas de contraure la malaltia; en la segona, per l’àmbit residencial, l’atenció primària i el personal essencial no sanitari, i finalment, i hi haurà una tercera fase per poder testar en l’àmbit comunitari.