L’Ajuntament de Sitges dedicarà més de 2 milions d’euros a ajudes al lloguer

L’allau de sol·licituds per acollir-se a la última convocatòria ha dut a l’Ajuntament a crear una nova partida de 470.000€ per al 2020 i 230.000 euros per al 2021

El Ple de l’Ajuntament de Sitges, celebrat aquest dimecres, ha aprovat una nova dotació de 470.000 euros destinada a ajuts al lloguer. La dotació, que gestionarà Serveis Socials, donarà resposta a 124 famílies en situació de vulnerabilitat i amb dificultats per fer-se càrrec del lloguer.

La regidora d’Habitatge, Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha explicat que “analitzant les sol·licituds ens vam adonar que hi havia un gran nombre de persones amb problemes reals per pagar el lloguer que, segons les bases de la convocatòria, en quedaven excloses”.

Segons Júlia Vigó “vam considerar que era imprescindible donar resposta a aquest centenar de famílies, especialment tenint en compte que l’habitatge és un bé essencial i que ens trobem en un context excepcional, marcat per la crisi generada pel coronavirus”. En aquest sentit, Júlia Vigó ha explicat que “des de l’Ajuntament s’ha fet un esforç molt important per trobar aquests diners, que hem hagut de treure d’altres partides municipals”.

En la convocatòria d’aquest 2020, un total de 577 persones han sol·licitat una prestació per al lloguer, una xifra que multiplica per sis la de l’anterior convocatòria. Per poder fer front a l’augment exponencial de sol·licituds, l’Ajuntament ha fet modificacions de crèdit per poder extreure diners del fons de contingència, del romanent de tresoreria i, en gran part, de sobrants de festes que no s’han pogut celebrar com la Festa Major i el Corpus, entre altres.

Després de l’aprovació de la nova partida pel Ple, l’Ajuntament publicarà la llista actualitzada d’admesos a la convocatòria d’ajuts al lloguer, un pas administratiu que permetrà efectuar els pagaments durant la primera quinzena de novembre.

Entre les ajudes ordinàries (que han arribat a 1.410.000 euros) i la nova partida d’emergència (470.000 euros per aquest 2020 i 230.000 euros per al 2021), l’Ajuntament de Sitges dedicarà 2.110.000 euros a ajudes al lloguer per cobrir el període comprès entre el maig del 2020 i l’abril del 2021. La xifra suposa un augment de 1.700.000 euros respecte la convocatòria anterior, en què 85 persones es van beneficiar d’aquestes prestacions.