La regió metropolitana sud de Mossos celebra el Dia de Les Esquadres

Més de mil persones acompanyen al cos policial en l'acte d'entrega de les felicitacions on es reconeixen les actuacions meritòries d' agents i ciutadans durant el darrer any

L’auditori de l’Hotel Melià de Sitges ha tornat a ser la seu on s’ha celebrat el dia de les Esquadres de la regió metropolitana Sud de Mossos d’Esquadra. El  Director General de la Policia,  Sr. Andreu Joan Martínez i Hernández, ha estat qui ha presidit l’acte commemoratiu, acompanyat del batlle de Sitges, Miquel Forns, la inspectora cap de l’ABP Garraf, Rosa Maria Gubianes o  la jutge degana dels jutjats de Vilanova i la Geltrú, Marga Fe Subirats, entre d’altres.

A l’acte també hi han assistit el cap i sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, el comissari Joan Portals i l’intendent Amadeu Domingo, comandaments del CME,  així com alcaldes, alcaldesses i diferents membres dels equips de govern dels ajuntaments de la comarca del Garraf.

La celebració, on s’han distingit a més de tres-centes actuacions meritòries, ha viscut un dels moments més emotius amb el reconeixement a tots els agents  que han mort en el darrer any i a qui s’ha homenatjat amb el certament literari de relats breus.  La tercera posició ha estat per “Setze Rambles” de Miquel Àngel Macías Hernanz, la segona per a “Keith Palmer” del Sergent José Barroso Suárez, mentre que la primera se l’ha endut el relat “El Joc de la Vellesa” de la Sergent Cristina Olivares Castilla.

En l’entrega de  felicitacions i condecoracions, s’ha distingit especialment a les actuacions en contra de la violència de gènere i l’assetjament sexual, l’assistència en situacions de parades cardiorespiratòries, la desarticulació de bandes criminals com la de l’operació Amazon, o l’actuació exemplar d’agents i ciutadans en el transcurs dels atemptats de Barcelona del 17 d’agost de 2017. Així mateix, s’ha condecorat a altres cossos policials per les tasques de col·laboració que realitzen amb la policia catalana.

Durant la cloenda a la celebració, el Director del Cos Policial, Andreu Joan Martínez i Hernández, ha destacat la modernitat, valentia i el compromís dels agents amb la institució malgrat la complexa situació que viu Catalunya.