La Policia Local de Sitges tanca l’operatiu de Nadal amb 231 denúncies i 5 detinguts

El cos policial local va cursar 157 denúncies relatives a incompliments de mesures contra la COVID19

La Policia local de Sitges ha tancat l’operatiu de Nadal amb un total de 231 denúncies, 157 de les quals fan referència a incompliments de mesures sanitàries sobre la COVID19, com l’ús incorrecte de la mascareta, trencaments de confinaments o concentracions no permeses. Aquests pla de seguretat de Nadal va començar el 5 de desembre i s’ha tancat el 10 de gener. A més d’aquestes 231 denúncies, s’han detingut 5 persones al llarg d’aquests 36 dies de l’operatiu.

Al llarg d’aquest període de festes que acabem de deixar enrere, la Policia local ha sumat un total de 260 serveis al municipi, on destaquen les 90 hores de patrullatge pel centre de la Vila a càrrec del dispositiu de policia comunitària. Aquest dispositiu ha estat el responsable de fer fins a 33 controls programats al centre.

L’activitat en matèria de seguretat ciutadana a Sitges, pel passat Nadal, s’ha concretat en la programació de diversos tipus de controls en diferents moments i circumstàncies. Així, s’han fet 11 controls planificats de seguretat ciutadana, però n’hi ha hagut 60 més que s’han fet i que no estaven planificats, sinó que han anat sorgint per l’activitat diària que s’ha hagut d’afrontar.

L’activitat al voltant del compliment de les mesures restrictives per fer front a la COVID19 han tingut un protagonisme especial, ja que s’han fet 21 controls de mobilitat de persones i vehicles i també 33 controls més relatius al compliment del confinament nocturn.

A banda d’aquests serveis específics dintre de l’operatiu, s’han atès la resta de serveis que són propis de la Policia local: requeriments de la ciutadania, accidents, control infraccions trànsit, policia administrativa, entre d’altres.

El regidor de Governació, Josep Maria Martínez, creu que “la gran majoria de la ciutadania ha tingut un comportament molt correcte durant les festes de Nadal”, i afegeix que “tot i així, la Policia local es troba preparada per col·laborar amb la ciutadania perquè es mantinguin aquestes actituds positives pel bé de tots i de totes.”