La Policia Local de Sitges imposa 111 sancions per incompliment de mesures anti-COVID19

La setmana del 16 al 22 de novembre s’ha tancat amb un repunt de les denúncies, amb especial incidència en dissabte, quan se’n van fer 56.

La Policia Local de Sitges ha fet un total de 111 denúncies per incompliment de les mesures antiCOVID-19, de dilluns 16 a diumenge 22 de novembre, el que suposa un increment respecte la setantena de la setmana anterior. D’aquesta manera  es constata que el cap de setmana és quan més sancions es formulen, ja que 84 pertanyen a divendres, dissabte i diumenge.

El dia amb més multes d’aquesta setmana ha estat dissabte, amb 56. Aquest dia es van interposar 28 denúncies al matí, 26 a la tarda i 2 a la nit. Cal recordar que el cap de setmana, des del divendres a les 6 del matí i fins dilluns a les 6 del matí, entra en vigor el confinament municipal, que se suma al confinament nocturn de 22h de la nit a 6h del matí. A banda del dissabte, el diumenge també va registrar 17 denúncies més i el divendres en va sumar 11. Per contra, entre dilluns i dijous hi va haver 27 denúncies relatives a ciutadania que incomplia les mesures contra la COVID-19: una el dilluns, 8 el dimarts, 10 el dimecres i 8 el dijous. Es dona el cas que la majoria d’aquestes sancions entre setmana no es fan per incompliment del confinament nocturn, sinó per altres incidències durant el dia.

L’Ajuntament de Sitges recorda que cal acreditar correctament l’excepcionalitat de no complir amb el confinament nocturn o el municipal de cap de setmana, a través de documentació que es pugui mostrar en els controls policials. Aquests documents van des de la justificació d’un servei essencial per part de l’empresa o l’administració pública fins a certificats d’autoresponsabilitat per a casos concrets, que es poden descarregar al web de la Generalitat de Catalunya: https://certificatdes.confinapp.cat/#/ .