La Policia Local de Sitges ha efectuat 2.141 serveis relacionats amb la pandèmia des del març

Del total de serveis, 1.093 han acabat amb denúncia, la gran majoria (839) fetes per trencar el confinament durant l’estat d’alarma que es va acabar el 21 de juny

El cos de la Policia Local de Sitges ha efectuat un total de 2.141 actuacions relacionades amb la COVID19, entre el 15 de març i avui, 29 d’octubre. Gairebé un de cada dos serveis ha acabat amb una denúncia, cosa que deixa la xifra en 1.093 denúncies relatives a incompliments de la ciutadania respecte de les normatives per fer front a la pandèmia.

D’entre aquest miler de denúncies, el gruix més important es va registrar durant el confinament decretat en el primer estat d’alarma, que es va acabar el 21 de juny passat. Aquestes denúncies per trencar el confinament de forma injustificada s’eleven a 839.

El següent gruix de denúncies més rellevant és el que s’ha fet a persones que feien un ús inadequat de la mascareta. Des del 8 de juliol, quan es va començar a sancionar per aquest motiu, la Policia Local ha interposat 185 denúncies per no portar la mascareta cobrint el nas i la boca correctament.

A partir del 15 d’octubre passat, la Policia Local també ha denunciat 45 casos per reunions de més de 6 persones i 16 vegades més ha sancionat per consumir alcohol a la via pública, que ja es contempla en l’ordenança de civisme. També s’han interposat 5 denúncies per activitats que no s’ajustaven a les restriccions actuals i que es van començar a sancionar el 15 d’octubre.

Finalment, la Policia local ha estat vetllant, des del 25 d’octubre, pel compliment del confinament nocturn entre les 10 de la nit i les sis de la matinada. En aquest àmbit, ja hi ha hagut 3 denúncies contra persones que estaven al carrer en aquesta franja nocturna sense cap motiu que ho justifiqués.