Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

Els Museus de Sitges reformulen les activitats d’estiu

L'aforament als espectacles es reduirà a la meitat de l'habitual

Pla obert del regidor de Cultura de Sitges, Xavier Salmerón, i del director del Consorci de Patrimoni, Pere Izquierdo, durant la presentació del Sitgestiu. ACN

La crisi sanitària ha dut els Museus de Sitges a reformular el Sitgestiu, la programació que cada any ofereix diferents activitats culturals durant els mesos de juliol i agost a l’entorn del Cau Ferrat, el Maricel i la Fundació Stämpfli. En lloc d’una programació estable amb diverses sessions d’un mateix espectacle, aquest any s’ha reduït el nombre d’actes i tots seran diferents “amb un petit punt d’innovació per descobrir aspectes nous dels museus”, ha destacat el director del Consorci de Patrimoni de Sitges, Pere Izquierdo. Al mateix temps, es prescindeix dels actes a l’interior dels equipaments i tot es farà al Racó de la Calma i a les terrasses dels museus, on l’aforament es reduirà a la meitat del que seria habitual.

“El Sitgestiu s’havia de fer sí o sí perquè forma part del serveis dels Museus de Sitges i és tant important com una obra que estigui penjada en una paret”, ha defensat aquest dimarts Izquierdo durant la presentació de la nova programació, tot admetent que havien valorat la possibilitat de fer actes en línia si la crisi de la covid-19 impedia esdeveniments presencials.

Finalment, la reformulació del Sitgestiu ha passat per treure els actes de les sales dels museus per celebrar-los tots a l’aire lliure, alhora que s’ha diversificat la programació. Si anys enrere cada dia de la setmana s’oferia el mateix espectacle, aquest cop tots els actes seran diferents. Així, entre juliol i agost s’han programat concerts de música clàssica, espectacles d’òpera, concerts de jazz, un recital poètic, visites nocturnes temàtiques, exposicions, tallers familiars, una sessió de cinema a la fresca i també activitats paral·leles.

Tot se celebrarà al Racó de la Calma i a les terrasses dels museus, amb aforament reduït per garantir el distanciament social i evitar el risc de propagació de la covid-19. També es distribuirà gel a tots els assistents. “Deixem els espais museístics per ser visitats amb tranquil·litat i apostem per desenvolupar totes les activitats a l’aire lliure”, ha destacat el regidor de Cultura, Xavier Salmerón.

Salmerón també ha assenyalat que s’ha aprofitat la programació del Sitgestiu per encabir actes relacionats amb el Festival de Jazz Antic i la Festa de la Poesia, dos esdeveniments que es van haver de cancel·lar degut a la crisi del coronavirus. En el primer cas, el dijous 23 de juliol se celebrarà una jam session amb vuit musics al Racó de la Calma, mentre que el 6 d’agost es farà un homenatge a la Festa de la Poesia amb un recital de Mazzoni i les veus de sis poetes.

Pel que fa a les visites nocturnes temàtiques, se n’han programat quatre relacionades amb la Malvasia, l’astronomia i l’art contemporani. Una d’elles, al Museu Maricel, permetrà visitar el Claustre de davant el mar, on habitualment no es permet l’accés.

Pere Izquierdo ha subratllat la varietat de les activitats nocturnes i l’ocasió de gaudir de les terrasses “espectaculars”, tot recordant que anys enrere les visites de nit només es feien si hi havia lluna plena, únicament per contemplar-la.

Les entrades per a tots els actes es poden comprar al web dels Museus de Sitges, i van dels 5 als 12 euros. El cinema a la fresca i les dues activitats paral·leles seran d’accés gratuït.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Espanya no té data per reobrir les fronteres

Notícia següent

Els Mossos d’Esquadra investiguen la violació d’una noia a Lloret de Mar

Notícies relacionades