Els Mossos denuncien 60 conductors beguts i 14 drogats i detenen 24 persones durant el Carnaval de Sitges

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'agents policials. Foto: Aj. Sitges

Els Mossos han denunciat 60 conductors beguts i catorze drogats durant el Carnaval de Sitges, que s’ha celebrat entre el 22 i el 26 de febrer al municipi. A més, han detingut 24 persones per delictes de furt, de robatori amb força o violència, tràfic de drogues, atemptat als agents de l’autoritat i lesions i per trencament de condemna. Més d’un miler d’efectius dels Mossos i de la Policia Local han participat en el dispositiu especial que s’ha dut a terme a la població del Garraf durant els dies de festa. Per segon any consecutiu s’ha incrementat la vigilància a les urbanitzacions per prevenir els robatoris a l’interior de domicilis, i s’han fet servir drons per obtenir imatges i vídeos generals del moviment de les comparses i del públic.

Més d’un centenar d’agents dels Mossos han participat en els controls que durant els darrers dies s’han dut a terme a Sitges. S’han fet 937 lectures d’alcoholèmia de les quals 55 han donat positiu administratiu per alcoholèmia i cinc positiu penal, és a dir, una taxa d’alcohol en aire expirat superior als 0,60 miligrams per litre. Pel que fa a les proves de droga, catorze van ser positives.

Per altra banda, la policia ha detingut 24 persones. Durant la nit del dissabte va arrestar tres persones per delictes de furt. Diumenge a la nit, va detenir set individus per delictes de furt, tres per tràfic de drogues, dues per atemptat a l’autoritat i lesions, dues per trencament de condemna i un amb un requeriment pendent. Pel que fa a la matinada de dimarts, els agents van arrestar sis persones, de les quals dues per furts, una per tràfic de drogues, una per robatori amb força i dues per robatori amb violència.

A més, durant els dies de festa s’han aixecat 35 actes de denúncies administratives, nou d’elles per tinença de substàncies estupefaents.

Com ja es va fer l’any 2019, la policia va desplegar un dispositiu especial per prevenir els robatoris a l’interior de domicili, amb controls de pas i vigilància mòbil a les urbanitzacions i amb la participació de la Unitat de Mitjans Aeris.

De la mateixa forma es van tornar a utilitzar drons per obtenir imatges i vídeos generals del moviment de les comparses i del públic al centre de coordinació, aconseguint una visió global del desenvolupament dels actes.

A causa del nivell d’alerta antiterrorista vigent, quatre sobre cinc, es van instal·lar de nou barreres ‘New Jersey’ sobre la vorera i en ziga-zaga a la calçada.

Per altra banda, a l’estació de tren ses va fer un dispositiu de control format per agents de la Brigada Mòbil i vigilants de seguretat de Renfe. Alhora es van fer actuacions per prevenir il·lícits penals i conductes incíviques a les instal·lacions i a l’interior dels trens. Així mateix, a les estacions de l’R2 sud entre Barcelona i Sitges es van realitzar controls preventius per part de les diferents comissaries del territori.