Els cementiris de Sitges apliquen mesures preventives per Tots Sants

Els cementiris de Sant Sebastià i Les Pruelles amplien l’horari de visita fins al 2 de novembre per evitar aglomeracions

Imatge del cementiri de Sant Sebastià a Sitges. Cedida

Coincidint amb la festivitat de Tots Sants i el dia dels difunts, els cementiris de Sitges han ampliat horaris per tal d’evitar concentracions de persones.

Amb la previsió d’una afluència de 4.000 persones i també amb motiu de la pandèmia de coronavirus s’han reforçat les mesures preventives per oferir un servei segur. Entres les mesures, el dos recintes funeraris amplien els horaris fins el 2 de novembre, obrint portes de 9 a 18 hores. També hi haurà controls d’accés a aquests espais per regular les entrades i sortides per garantir la distància de seguretat entre persones.

L’Ajuntament de Sitges recomana als familiars visitar els dos cementiris de manera esglaonada durant aquests dies previs a la celebració de Tots Sants i fins al 2 de novembre amb l’objectiu d’evitar el risc de propagació del coronavirus. També s’aconsella que es programin les seves visites fora de les hores punta i minimitzar el temps d’estada a les instal·lacions perquè no superin els 20 minuts.

Els visitants hauran de complir les mesures dictades per les autoritats sanitàries: l’ús de la mascareta, posar-se gel hidroalcohòlic, respectar la distància entre usuaris i rentar-se les mans amb freqüència. Sobretot en el cas de fer ús de les escales d’accés als nínxols per dipositar-hi les flors, cal rentar-se les mans abans i després de fer-ne ús. Dins del recinte tampoc es permet beure ni menjar.

Enguany, a causa de la pandèmia del coronavirus no hi haurà músics a l’entrada de Sant Sebastià com en anys anteriors.

En el marc de la festivitat, i en record dels difunts, el 2 de novembre l’ermita de Sant Sebastià oferirà una missa a dos quarts de cinc de la tarda. En acabar es farà una pregària al cementiri de Sant Sebastià.

En homenatge a tots els difunts també es podrà veure la celebració telemàtica de dues cerimònies religiosa i laica el proper 1 de novembre a través de les pàgines web d’Àltima.

Mesures de prevenció per a les visites als cementiris:

  • Control d’accés per regular entrades i sortides dels cementiris.
  • Obligatori l’ús de la mascareta.
  • Cal respectar la distància de seguretat.
    Cal rentar-se les mans, especialment abans i després de l’ús d’elements com escales d’accés a nínxols.
  • Es recomana limitar el temps d’estada al cementiri al voltant d’uns 20 minuts, en grups de màxim de sis persones.
  • S’instal·laran punts de gel hidroalcohòlic i es reforçarà la neteja dels cementiris.