Els ajuntaments de Sitges i Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelona inauguren el nou pas de vianants de la C-246a

L’actuació millora la mobilitat i seguretat de vehicles i vianants en un tram que connecta el Càmping El Garrofer, situat al terme municipal de Sitges, amb la urbanització de Rocamar, just davant, a Sant Pere de Ribes

Els usuaris del Càmping El Garrofer, a Sitges, i els veïns de la urbanització Rocamar, a Sant Pere de Ribes, poden creuar amb més seguretat des de fa unes setmanes la carretera C-246a gràcies al pas de vianants que s’hi ha habilitat, executat amb la participació de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de les dues poblacions veïnes. L’actuació, que ha comptat amb una inversió final de 204.000 euros, ha consistit bàsicament en l’execució d’una illeta central i l’estretament dels carrils per tal de reduir la velocitat dels vehicles; l’adequació de les parades d’autobús mitjançant dues dàrsenes per tal que les parades s’efectuïn fora de la calçada, i la implementació d’un pas de vianants amb semàfors.

En l’acte inaugural de l’obra, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha destacat “l’increment de les mesures de seguretat a través del semàfor, el pas de vianants i les parades d’autobús a una banda i a una altra. Celebrem la cooperació entre les tres administracions locals, que ens hem posat al costat dels veïns i veïnes per una actuació que feia molta falta”. El diputat delegat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, ha ressaltat que, malgrat el cost econòmic de l’actuació, “si amb això podem salvar una vida o evitar un sinistre, ens hem de donar clarament per satisfets els dos ajuntaments i la Diputació de Barcelona, que les administracions estem per detectar problemes, buscar-hi solucions i actuar”. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha recalcat que “hem col·laborat, tots tres plegats, en una obra important per als veïns i les veïnes, en aquest cas compartida entre els termes municipals de Sant Pere de Ribes i de Sitges, amb la mediació i l’ajut de la Diputació de Barcelona, posant solució a un problema històric que tenien la urbanització de Rocamar i el Càmping El Garrofer”.

Les despeses de l’actuació han anat a càrrec majoritàriament de la Diputació de Barcelona, que hi ha posat 143.000 euros, un 70% del cost d’execució de l’obra. L’Ajuntament de Sitges ha aportat 51.500 euros, mentre que Sant Pere de Ribes hi ha invertit 8.900 euros. La diferència entre el que hi han posat els dos ajuntaments s’explica perquè la major part de l’actuació correspon a la banda del terme municipal de Sitges.