El pati de l’Escola Esteve Barrachina de Sitges obrirà les tardes de dijous i divendres a partir del 5 de març

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

El pati de l’Escola Esteve Barrachina obrirà les portes a partir del març els dijous i els divendres fora de l’horari lectiu gratuïtament. Des de les 16.30 fins a les 18.30 hores oferirà a infants, adolescents, joves i familiars un espai per jugar-hi o relacionar-se amb companys de joc. Es tracta d’una prova pilot que funcionarà del 5 de març al 12 de juny.

El regidor d’Educació, David Martínez, assegura que “de moment, només obrirà el pati de l’Escola Esteve Barrachina, però en funció de la prova pilot, l’Ajuntament de Sitges valorarà si aquest servei l’estén a la resta de centres públics”. David Martínez afegeix que “la regidoria d’Educació estudiarà la possibilitat d’elaborar un Pla d’Educació per posar a disposició de la ciutadania no només els patis sinó també altres espais dels centres educatius”.

Aquesta iniciativa respon a la voluntat de l’Ajuntament de Sitges de donar resposta a la demanda d’un grup de famílies de l’escola Esteve Barrachina. A través dels patis oberts, la regidoria d’Educació vol optimitzar l’ús d’aquests equipaments públics i posar-los a l’abast de la ciutadania per potenciar-ne el vessant social mitjançant un espai de joc i de relacions intergeneracionals.

El centre estarà vigilat per un conserge que vetllarà per les normes de convivència i seguretat.

Patis escolars oberts

El 2017 i durant un any es van obrir els patis de l’Escola Esteve Barrachina, l’Institut Joan Ramon Benaprès, Maria Ossó, però a causa de la manca d’assistència de gent, la iniciativa va deixar de funcionar.

Prèviament, l’any 2008 també es va fer una prova de patis oberts.