El Grup Pessebrista de Sitges aposta per la formació per mantenir la cultura i tradició popular

El Grup Pessebrista de Sitges, amb el suport de la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament, organitza el 25 de novembre la jornada Idees per fer el pessebre de 9.30 h a 13 h al Palau del Rei Moro. Membres de l’entitat explicaran diferents tècniques per tenir nocions bàsiques a l’hora de muntar els pessebres populars i artístics. La inscripció és gratuïta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Grup Pessebrista de Sitges vol promoure la tasca divulgativa i acostar coneixements bàsics a l’hora de muntar el pessebre. Amb aquest objectiu, l’entitat organitza amb el suport de la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament, el 25 de novembre la jornada Idees per fer el pessebre. L’acte tindrà lloc al Palau del Rei Moro i es desenvoluparà des de dos quarts de deu del matí fins a la una del migdia. Durant la jornada, membres de l’entitat explicaran en sessions de 45 minuts, diferents tècniques per tenir nocions bàsiques sobre el plantejament general a l’hora de fer el pessebre, les construccions, el pintat, i els acabats relacionats amb la il·luminació, les figures, la vegetació i els complements. L’explicació consistirà en l’aplicació de la tècnica mitjançant exemples realitzats al mateix moment.

El president del Grup Pessebrista de Sitges, Miquel Marzal, afirma que “com a associació ja tenim consolidada l’exposició de diorames i el concurs de pessebres, i ara, és el moment de fer un pas més i dedicar-nos també a la formació. Si això que fem no ho expliquem, la gent no sabrà com es fa ni tindrà les nocions bàsiques. L’objectiu d’aquest 2018 és donar eines bàsiques perquè aquelles persones que busquin fer un pas endavant a l’hora de crear un pessebre, ho puguin fer i tinguin temps de comprar els materials. Si veiem que hi ha demanda ens plantejarem fer una nova jornada l’any vinent”.

Els pessebristes sitgetans Miquel Marzal, Francesc Amorós, Arcadi Amorós, Llorenç Baqués, Francesc Sales i Sílvia Sentís s’encarregaran de posar a l’abast de la ciutadania aquests continguts formatius relacionats amb una de les tradicions nadalenques més emblemàtiques. A través del pessebre popular o artístic, el Grup Pessebrista de Sitges popular i artístic reivindiquen la cultura popular.

L’activitat està adreçada a majors de 15 anys (en el cas de menors cal que estiguin acompanyats d’un adult). La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar a través del correu gruppessebristadesitges@telefonica.net, indicant nom i cognoms, i correu electrònic; o presencialment el mateix dia de la jornada de 9.15 h a 9.30 hores. Les places per assistir-hi són limitades.