El Festival Internacional de Patchwork a Sitges genera un impacte d’1’9 M d’euros

Del 21 al 24 de març l’envelat del passeig de la Ribera reunirà més de 110 expositors amb les últimes tendències del sector. En paral·lel a la fira comercial també es programaran activitats paral·leles a diferents espais de la vila com exposicions de figures referents dins d’aquesta disciplina artística, cursos monogràfics, tallers infantils i xerrades. Aquest 2019 el festival comptarà amb el nord-americà Ricky Tims, un dels 30 quilters (dissenyadors de cobrellits) més destacats del món

Imatge de la Fira de Patchwork. Foto: Aj. Sitges

Sitges torna a ser del 21 al 24 de març l’aparador del Festival Internacional de Patchwork, una mostra col·lectiva d’art tèxtil a tocar de la platja. El certamen, que aplega artistes reconeguts tant a nivell internacional com nacional, contribueix a dinamitzar diferents sectors econòmics de la vila amb un impacte econòmic directe per al municipi en unes dates fora de la temporada turística. Es calcula que durant els 4 dies de durada del Festival, visiten Sitges unes 48.000 persones que generen un impacte econòmic directe per al municipi de 1.905.000€.

Durant aquests quatre dies l’ocupació hotelera arriba al 95% en el cas dels hotels més pròxims al recinte firal i un 80% en la resta d’hotels, segons el Gremi d’Hostaleria de Sitges.

Enguany, la fira comercial de Festival Internacional de Patchwork torna als 3 envelats situats al Passeig de la Ribera. En aquest espai, més de 110 expositors de les principals marques presentaran les darreres tendències del sector. La fira comercial és d’entrada lliure i estarà oberta de dijous a dissabte d’onze del matí a set de la tarda i diumenge d’onze del matí a tres de la tarda. També hi haurà un quart envelat per als professionals del sector, al costat del Club Nàutic.

També es podran veure espais expositius al Centre Cultural Miramar, a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, la Casa Vidal Quadras, la galeria Àgora, l’hotel Calípolis, l’Escorxador i la Fundació Ave Maria. En aquests set espais es podran contemplar autèntiques obres d’art dels principals referents d’aquesta disciplina artística. Aquest 2019 el festival comptarà amb el nord-americà Ricky Tims, un dels 30 quilters (dissenyadors de cobrellits) més destacats del món, que impartirà tres master class. El certamen també comptarà amb altres artistes consagrades com la japonesa Kumiko Frydl, Anne Woringer, Betty Busby, Christopher Wilson, Reiko Kato o Els Xics del Patch. Durant els 4 dies també s’exhibiran quilts antics de les illes britàniques.

L’horari de les exposicions serà de dijous a dissabte de 10.00 a 19.00 h i diumenge de 10.00 a 15.00 hores. Les entrades per al públic general tenen un cost de 12 euros i es poden adquirir al Centre Cultural Miramar i al punt d’informació de l’AEP dins la fira comercial.

La programació del festival també inclou cursos monogràfics impartits per mestres internacionals i nacionals, tallers demostratius i tallers infantils gratuïts per als menors de 15 anys.

Aquest any, en el marc del Festival es col•labora amb la iniciativa solidària La Almohada del corazón, per ajudar i donar suport a les persones amb càncer de mama.

Festival Internacional de Patchwork 2019
Horari Fira comercial de Patchwork
Dijous a dissabte d’11.00 a 19.00 h
Diumenge d’11.00 a 15.00 h

Horari exposicions
Dijous a dissabte: de 10.00 a 19.00 h
Diumenge de 10.00 a 15.00 h