El Centre de Formació d’Adults de Sitges inaugura les noves instal·lacions

La inauguració oficial del nou edifici serà aquest dimecres, 8 de gener

Imatge d'una de les noves aules. Foto: Aj. Sitges

El 9 de gener l’edifici remodelat del Centre de Formació d’Adults de Sitges (CFA) iniciarà les classes amb l’objectiu de potenciar en un únic espai laformació municipal des de tots els àmbits per a les persones a partir dels 17 anys. L’oferta formativa s’ampliarà amb diferents tipus de formacionsper a adults procedents de departaments municipals com el Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 o Drets Socials, Ciutadania i Igualtat.

Després de més de 30 anys de funcionament el Centre de Formació d’Adults de Sitges, situat al carrer Sant Honorat 28, estrenarà unes noves instal·lacions que s’han remodelat per adaptar-se a les noves necessitats i oferir un nou model pedagògic. El Centre de Formació d’Adults funcionarà de9 a 21 hores i pretén ser un centre obert, dinàmic, integrador, innovador, creatiu i viu per donar resposta a la formació continuada.

Actualment el Centre acull prop de 450 usuaris cada curs i programa una àmplia oferta formativa i cultural que la regidoria d’Educació vol diversificar encara més. En un futur immediat es vol continuar també l’ampliació dels àmbits formatius per atendre totes les necessitats educatives i un dels objectius és oferir l’accés a la universitat, recuperar el cicle ‘Sitges un món per conèixer’ i, també, augmentar els tastets culturals.

Noves instal·lacions

L’edifici comptaamb tres plantes i 10 aules que estan adaptades al nou model pedagògic. A la planta baixa hi ha la recepció, el garatge, sis aules individuals, de les quals tres es converteixen en una aula polivalent amb capacitat per a 75 persones.  En aquest espai també hi ha una terrassa.

La primera planta disposa de despatxos de direcció i del personal docent. A la segona planta hi ha tres aules més i una terrassa de 150 metres quadrats, mentre que a la tercera planta hi ha una aula d’estudii un petit magatzem. A la quarta i a la cinquena planta es disposa d’un espai ampli pendent de finalitzar. Inicialment estava previst que s’hi instal·lessin novament els estudis de Ràdio Maricel, però finalment manté la ubicació a la planta superior de la Casa de la Vila.

Oferta formativa

L’oferta formativa del Centre de Formació d’Adults s’ha ampliat aquest curs 2019-2020 amb la incorporació del curs de Graduat en educació secundària (GESO) en avaluació continuada, el nivell d’Iniciació d’Anglès i, també, nous tastets culturals.

Aquesta formació s’afegeix a l’accés al grau mitjà o al grau superior que permet l’accés a la Formació Professional. També s’imparteixen els mòduls de suport a l’IOC (l’Institut Obert de Catalunya) ja que el CFA és centre de suport de l’IOC. Alhora s’hi ofereixen cursos d’idiomes com l’anglès i el castellà, tallers de memòria i els tastets culturals. Actualment hi ha 12 tallers culturals relacionats amb música, literatura, cuina, història, cultura, manualitats, joies, de fotografies amb mòbil, d’escriptura creativa, entre d’altres.

L’Oficina de Català a Sitges continua també en les mateixes instal·lacions del Centre de Formació d’Adults per oferir cursos de llengua catalana. El Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) Alt Penedès-Garraf ofereix cada any cursos de català de tots els nivells.

Antecedents

El  projecte de la remodelació de l’antiga Escola d’Adults de Sitges va sorgir fruit dels pressupostos participatius l’any 2014.Inicialment, la reforma  integral de l’edifici que acollia les instal·lacions de l’Escola d’Adults, Ràdio Maricel i Maricel TV, es portava a terme per modernitzar i adaptar l’equipament a les necessitats educatives i arquitectòniques amb un cost aproximat d’1,5 milions d’euros.

Finalment, el projecte es va tirar endavant l’any 2018 en el marc del programa d’inversions de romanent per a la millora de les instal·lacions i els serveis urbans.

Les obres de remodelació del Centre de Formació d’Adults es van iniciar a l’octubre del 2018 i van finalitzar al juliol del 2019.Durant els treballs de remodelació, s’han ofert els serveis de l’Escola en diferents emplaçaments.

Acte d’inauguració i Jornada de portes obertes

Aquest dimecres, 8 de gener, el centre reobrirà les portes per fer la inauguració institucional d’aquest equipament a les set de la tarda amb l’acompanyament del grup sitgetà Retrio i, prèviament, durant tot el dia hi haurà una jornada de portes obertes (de 10 a 13 h i de 17 a 20.30 h). Per complementar aquesta celebració també es faran dues visites guiades especials a les 11 hores i a les 18 hores a càrrec de la primera alumna del centre, interpretada per l’actriu sitgetana Esther Soto.