El Congrés Participatiu Catalunya i Futur posa en valor el patrimoni cultural de Sitges

L’auditori del Centre Cultural Miramar ha acollit aquest dissabte el debat ‘La cultura catalana al segle XXI’, en el marc del Congrés Participatiu Catalunya i Futur

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’actual situació de la cultura catalana i els nous reptes han centrat el debat sobre la cultura catalana al segle XXI, celebrat aquest dissabte a l’Auditori del Centre Cultural Miramar. La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, qui ha valorat la intervenció de Vinyet Panyella tot destacant “que ha parlat del fet diferencial respecte als municipis de la costa, que és el nostre patrimoni cultural, integrat pels museus i la cultura popular”. Tubau ha ressaltat també el paper de la cultura popular, “que nosaltres defensem com una eina de cohesió social”, així com el Festival de Cinema, “que té una gran importància pel món audiovisual a Catalunya”. Finalment, ha fet seves les paraules de l’exconseller Ferran Mascarell “de compartir la cultura com a desig comú, i que hem de seguir treballant i potenciant com a país”.

Presentat per Esteve León, membre del comitè científic del congrés, el debat ha tingut com a ponents Ferran Mascarell, exconseller de Cultura; Gemma Sendra, vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, i Vinyet Panyella, directora gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges. L’acte ha estat organitzat per la Plataforma Exigents.cat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges i Museus de Sitges, en el marc del Congrés Participatiu Catalunya i Futur.