Comença la campanya per la consulta de Les Botigues de Sitges

Aquest divendres 4 de maig, comença el període de campanya per la consulta popular sobre la pregunta: ‘Esteu d’acord que el nucli de Les Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?’

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La campanya  de la consulta popular del dia 26 de maig sobre la possible segregació del nucli de Les Botigues de Sitges i Port Ginesta i la seva annexió al municipi de Castelldefels s’iniciarà el divendres 4 de maig. Més enllà de les accions que puguin organitzar els defensors de les diferents opcions de la consulta, l’Ajuntament de Sitges preveu diferents actes i iniciatives amb la finalitat d’informar sobre la iniciativa i el seu abast i de promoure la participació entre els residents a Les Botigues.

Així, el dimarts, 8 de maig, a les set de la tarda, s’oferirà una audiència pública al local social de Les Terrasses, amb la presència de tècnics municipals, per informar de les repercussions de la consulta en els àmbits d’impostos i tributs, serveis urbans i inversions.

Aquesta serà la segon audiència que oferirà l’Ajuntament després que el passat dia 16 d’abril es va celebrar la primera per explicar als veïns el funcionament general del procés de la consulta popular.

Una web per a la participació ciutadana a www.sitges.cat/consultalesbotigues

Per consultar tot el relacionat amb el procés de consulta, com ara l’estudi econòmic, el material de votació o la normativa del procés, l’Ajuntament ha habilitat el web www.sitges.cat/consultalesbotigues. Aquest web oferirà a partir de l’inici de la campanya un formulari per vehicular totes les opinions i consultes.

Per respondre a aquestes consultes i suggeriments, l’Ajuntament oferirà el dia 22 de maig una tercera audiència pública, també per resoldre les qüestions que puguin sorgir de darrera hora, quan faltaran només quatre dies per a la celebració de la votació. Novament, l’acte tindrà lloc a les set de la tarda, al local social de Les Terrasses.

El proper dissabte 26 de maig, un total de 1.858 persones majors de 16 anys residents a Les Botigues de Sitges hauran de respondre amb un sí o un no a la següent pregunta: “Esteu d’acord que el nucli de Les  Botigues de Sitges se segregui del municipi de Sitges i es proposi la seva annexió al municipi de Castelldefels?”. Malgrat el caràcter no referendari de la votació, el govern municipal ha anunciat que es compromet amb el resultat de les urnes, sempre i qual la participació superi el 35% del cens electoral.