Afectacions del temporal a Sitges

L’Ajuntament de Sitges recomana, seguint les instruccions de Protecció Civil, extremar la precaució i evitar realitzar activitats a l’aire lliure i vora mar. Com a mesura preventiva, l’accés a les escales de la Punta s’ha tancat pel fort onatge

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del temporal a la Platja de Sant Sebastià de Sitges. Foto: Aj. Sitges

El temporal de vent i mar, que s’ha iniciat aquest dilluns, ha provocat afectacions a les platges de Sitges. Les onades se situen de moment arran de costa al voltant dels 5 metres, i podrien arribar, fins i tot a 7 metres. El fort onatge ha provocat que a Sitges les platges Riera Xica i de la Bassa Rodona siguin lesmés afectades.Eltemporalde Llevant també ha afectat la platja de Sant Sebastiàja que l’aigua arriba fins al mur i també hi ha afectacions als desaigües de les dutxes que són d’obra. A la platja de l’Estanyol, els rentapeus i els bancs estan afectatsperquè la mala mar els ha mogut. Acausa del temporal marítim, s’ha tancat l’accés a les escales de La Punta com a mesura preventiva.

El fort vent de llevant que afecta sobretot la costa litoral de tot Catalunya comporta que  a la costa central es registrin ratxes de vent entre els 70 i els 90 Km/h. Fins a les 12 h, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 2.393 trucades pel vent, de les quals 31 han estat avisos de la comarca del Garraf. Fins al migdia, els bombers de la Generalitat han atès 2 serveis al terme municipal de Sitges relacionats amb el vent. Al nucli de Les Botigues de Sitges ha caigut una palmera al passeig Marítim a l’altura del número 9 a la via pública que ha provocat que els cotxes només poguessin circular per un carril. La ventada també ha comportat que al carrer del Castellot una tanca de publicitat estigués a punt de caure.

La previsió meteorològica indica que el temporal de vent, fort onatge, pluja i neu, que afecta a Catalunya, s’allargarà fins dimecres. Però l’evolució del temporal s’intensificarà a partir d’aquesta tarda de dilluns i demà dimarts. Segons les previsions, aquest dimarts a Sitges hi haurà pluges sostingudes i el temporal marítim comportarà especialment tant dimarts com dimecres onades de fins a 5 metres i, en alguns casos, poden supera rels  metres en tota la costa.

Afectacions a la Mobilitat

 El temporal de vent  i mar ha comportat que el camí de la platja dels Grills, des de la guingueta de l’Hola fins l’antiga discoteca Atlàntida, estigui tallat i sigui impracticable perquè les onades arriben fins al camp de golf.

Recomanacions

Davant el temporal de vent, fort onatge, neu i pluja que afecta Catalunya des de diumenge, 19 de gener i fins aquest dijous, 23 de gener, Protecció Civil demana especial prudència i recomana no acostar-se al mar, ni a platges, ni a ports ni espigons. També aconsella evitar les activitats a l’aire lliure i la proximitat d’arbres per la caigudes de branques i troncs.