3.250 corredors participaran en la 37a Mitja i el 9è Quart de Marató de Sitges

El nombre de persones inscrites en totes dues proves s’ha incrementat respecte l’any passat i a hores d’ara arriba als 2.839 inscrits

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts
Imatge de la presentació de la Mitja Marató. Foto: Aj. Sitges

Sitges acollirà, el proper diumenge, 12 de gener, la 37a Mitja Marató i el 9è Quart de Marató de Sitges, un dels esdeveniments més importants del calendari esportiu català. Gran Premi Diputació de Barcelona, la Mitja és una de les cites ineludibles per als especialistes de les curses de fons.

El nombre d’inscrits, un cop tancades les inscripcions per internet, és de 2.839, tot i que s’espera que la xifra definitiva estigui al voltant dels 3.250 corredors entre la Mitja, el Quart i les curses infantils, ja que les persones interessades en córrer encara tindran una última oportunitat d’inscriure’s a la Fira del Corredor. L’organització calcula que la xifra de corredors de la Mitja se situarà en 2.000 persones, la del Quart arribarà als 1.000 i les proves infantils voltaran els 250 infants.

 

Durant la presentació de l’edició d’enguany, celebrada aquest dimecres, l’alcaldessa de Sitges i regidora de Turisme, Aurora Carbonell, ha volgut destacar la importància de la Mitja, “com a esdeveniment esportiu, per la seva important funció de foment de la salut, especialment entre els més petits”. En aquest sentit, Carbonell ha remarcat el fet que “el nombre d’infants inscrits també ha augmentat considerablement, cosa que assegura el futur de la prova”. L’alcaldessa també ha posat en relleu “la importància de l’esdeveniment pel que fa al turisme esportiu i la capacitat que té d’atraure visitants i de generar activitat econòmica”.

El regidor d’Esports, Jaume Monasterio, ha explicat que “mantenir el nombre de corredors i corredores inscrits en totes les categories ja seria un èxit, tenint en compte que la majoria d’esdeveniments similars tendeixen a perdre participants” i ha felicitat a totes les persones que fan possible aquest esdeveniment “que aconsegueix, fins i tot, créixer en nombre de participants”.

En la mateixa línia s’ha expressat Antonio Carmona, assessor de l’àrea d’Educació, Esport i Joventut de la Diputació de Barcelona, que ha vinculat l’èxit de la cursa amb “el paisatge i l’entorn excepcional de Sitges, que suposen un important atractiu que se suma a l’interès esportiu”.

A la presentació també hi ha assistit el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, que ha remarcat “el valor de la Mitja de Sitges com a cursa popular oberta a tota la ciutadania i també com a cursa competitiva en la què es donen cita alguns dels millors corredors”.

Per la seva banda, Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, ha destacat que “la Mitja de Sitges, que acull tradicionalment atletes de renom, és la cita encarregada d’inaugurar el calendari de curses esportives en un any especialment important en què tindran lloc uns Jocs Olímpics”.

Últims dorsals

Encara que les inscripcions per internet estan tancades, les persones interessades en participar tenen una darrera oportunitat a la Fira del Corredor que es celebrarà demà divendres al Centre Comercial l’Ànec Blau de Castelldefels, on es posaran a la venda les últimes inscripcions. Els corredors/es podran recollir els dorsals i xips el mateix divendres 10 de gener al Centre Comercial Ànec Blau, de 15 a 22 hores i dissabte 11 de gener a l’Hotel Calípolis de Sitges, de 12 a 19 hores.

Foment de l’esport en edat escolar

El dissabte 11 de gener, un dia abans de la Mitja i el Quart, tindran lloc també les curses infantils per a nens i nenes de 3 a 15 anys. La inscripció és gratuïta, amb l’objectiu de contribuir al foment de l’esport en edat escolar. En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament i l’organització premiaran, com en altres edicions, l’escola de Sitges que presenti més participants amb un xec regal per import de 100 euros a bescanviar en material esportiu.

Col·laboració amb la Fundació Ave Maria

La Mitja Marató de Sitges té, tanmateix, un caràcter solidari. Els corredors i corredores poden fer els seus donatius, que es destinaran a becar teràpies amb animals per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de conducta de La Fundació Ave Maria, una institució privada sense afany de lucre que des de l’any 1987 ofereix atenció especialitzada a persones adultes amb diversitat funcional.

La Mitja i Quart de Marató de Sitges està co-organitzada per l’Ajuntament de Sitges i Zona Vip Events i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana d’Atletisme i el patrocini d’Ànec Blau, Intersport Quinze i Sports Bar Sitges.

Inscripcions

CursaInscritsHomesDones
Mitja1922159282,83%33017,17%
Quart91755760,74%36039,26%
Total inscrits:2839

 

Restriccions previstes de trànsit i talls de carrers

La cursa tindrà afectacions en el trànsit al llarg de diumenge, que s’aniran restablint a mida que avanci la prova.

Passeig Marítim en el moment de la sortida i de l’arribada.

  • Sector Terramar: a l’Avinguda Doctor Fleming i als carrers Isaac Peral, Cristòfol Colom, Josep Carbonell i Gener i Avda. Mare de Déu de Montserrat.
  • Sector Vinyet: Passeig Doctor Benaprés, Parc del Vinyet.
  • Avinguda Camí de Miralpeix, fins l’entrada de la urbanització de Can Girona.
  • Passeig Vilanova, des de la carretera C-246a fins al Santuari del Vinyet.
  • Avinguda Nostra Senyora del Vinyet  i Avinguda Sofia, fins el carrer Sant Mus.
  • Carrers Mossèn Llopis Pi, Bassa-rodona i plaça del Pou Vedre, Espalter, Passeig de la Ribera, Sant Antoni i Avinguda Sofia.
  • A la carretera C-246a, es podrà circular per la rotonda pel cantó de muntanya facilitant el  trànsit tant als veïns de Can Pei i Can Girona com als veïns del la urbanització Rocamar.

Restriccions d’estacionament de vehicles

Queda prohibit l’estacionament de vehicles als carrers Josep Carbonell i Gener, Avda. del Vinyet, Passeig Doctor Benaprés, Mossèn Llopis Pi (entre el carrer Sant Mus i la Plaça del Pou Vedre), entre les 9 i les 12:45 hores.