Sitges tanca un any rècord com a escenari de producció audiovisual

Primeres marques com Nike i artistes internacionals com Nathy Peluso o Liam Nesson han gravat a la localitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Sitges es posiciona com la localitat predilecta per als sectors publicitari, cinematogràfic, televisiu, fotogràfic i, també, per a la gravació de videoclips. El 2021 ha estat un any de rècord per a Sitges com a escenari de produccions audiovisual, com a localitat impulsora de l’anomenada economia taronja al Garraf, juntament amb Node Film Clúster. De les 207 produccions registrades a la comarca, 162 (78%) han escollit la localitat. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha destacat “la capacitat d’atracció de Sitges com a plató natural i localitat referent per a aquesta indústria. El pla d’acció impulsat amb Node Film Clúster i el treball municipal per agilitzar els permisos està donant els seus fruits i les xifres superen les assolides en època prepandèmia”. La voluntat municipal és continuar en aquesta línia i convertir Sitges en localitat referent al sud d’Europa.

L’ús d’aquestes localitzacions ha representat uns ingressos directes per a l’Ajuntament de 35.716 euros per les taxes derivades de l’ocupació de la via pública. A més, la indústria taronja ha generat 170.130 euros en ingressos directes a particulars que han cedit espais privats per a les produccions.

L’economia taronja implica altres ingressos indirectes relacionats amb la repercussió turística, el reclam que representa l’aparició de Sitges a nivell internacional i l’impacte econòmic que té en l’economia local, per les nits d’hotel, les estades i les compres que realitzen els equips de producció.

Primeres marques com Nike, Budweiser i Mútua Madrileña han rodat a Sitges aquest 2021, escenari escollit també per artistes internacionals com Nathy Peluso, esportistes com Messi o oscaritzats actors com Liam Nesson i produccions de Bollywood com XXX. El passeig, les platges, el port de Vallcarca o les canteres són algunes de les localitzacions més demandades, amb la platja de Garraf com un dels principals platós naturals, on al llarg de l’any s’han registrat 19 rodatges. El període de més activitat ha estat entre el mesos de maig i juliol.

Gran Penedès Film Comission treballa per ampliar les localitzacions al Penedès i al Garraf. La xifra total d’enregistraments suposa una nova fita, que supera amb escreix les filmacions registrades el 2019, que van ser 147.

Produccions registrades a Sitges – 2021

  • Publicitat: 43 (27%)
  • Cinema: 11 (7%)
  • Videoclips: 9 (6%)
  • Televisió: 31 (19%
  • Fotografia: 66 (41%)