fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Sitges supera el 90% d’ocupació hotelera aquesta Setmana Santa

Avatar photo

Hotels, restaurants, comerços i platges s’han omplert a Sitges des de dijous i fins dilluns de Pasqua

Els hotels a Sitges han superat el 90 % d’ocupació hotelera aquesta Setmana Santa. La bona climatologia ha contribuït a superar les previsions que hi havia des de dijous Sant i fins dilluns de Pasqua.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, Luis Miguel García, ha destacat que “malgrat la gran afluència de visitants aquests dies, hem demostrat una gran responsabilitat i respecte per les mesures sanitàries” i ha agraït “a tots els establiments l’esforç dut a terme”. El regidor de Turisme ha recordat que “les campanyes promocionals han donat els seus fruits i Sitges ha vist durant aquests dies imatges que no es podien veure des de feia molts de temps”. De fet, la Policia Local ha comparat la presència de visitants aquesta Setmana Santa als dies de Festa Major.

La regidoria havia reactivat els dies previs a Setmana Santa la campanya ‘Sí, a Sitges’ per fomentar el turisme de proximitat. A més, des del departament també s’havia editat material informatiu sobre les mesures sanitàries adreçat a establiments turístics, empreses i locals, i alhora ha posat en marxa l’eina digital ReOpen Destination, per consultar el nivell d’obertura dels establiments turístics, les dades de contacte i la seva geolocalització.

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, es mostra satisfet davant les xifres assolides i explica que “en allotjament s’ha superat el 90% finalment en els 4 dies de Setmana Santa, i concretament divendres i dissabte s’ha arribat pràcticament al 100%. El preu mig ha estat per sobre de l’esperat, i la restauració també s’ha vist molt plena, que feia falta”. El president ha afegit que “ha mancat -com tots sabem- poder fer sopars i, encara més, que l’oci nocturn pugui treballar, després d’un any tancats”. Stöber també ha expressat una “relativa satisfacció amb les dades epidemiològiques d’aquests dies, on la comarca en general i Sitges en particular semblen respondre raonablement, tot i l’afluència de visitants. Però estem a l’espera de veure si es mantenen o no les restriccions actuals o com a mínim que no suposin un altre confinament comarcal”.

Un dels sectors que també ha aconseguit un índex important de visitants és el de les platges. El president de l’Associació Turística de Platges de Sitges, Manel Martínez, explica que “estem molt contents per aquesta arribada de visitants, que tanta falta ens feia a Sitges, i esperem ja a poder anar desplegant tots els serveis a les nostres platges per tenir una bona temporada d’estiu”.

Pel que fa al sector del comerç, el gerent de l’associació Sitges Comerç, Jesús Carballo, destaca que “les xifres de vendes no són les mateixes en els diferents sectors -moda, decoració, alimentació o salut, per exemple-, es pot concloure que la Setmana Santa ha estat molt positiva pel comerç. Tot i no haver arribar a xifres com les del 2019, les vendes han estat poc per sota de fa dos anys”.

En relació als Museus de Sitges, entre el 30 de març i el 4 d’abril, s’han rebut 2.345 visites.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges prepara la celebració d’un Corpus participatiu i amb moltes sorpreses

Notícia següent

Mor Arcadi Oliveres, economista i activista per la pau

Notícies relacionades