Sitges substitueix la cavalcada per una carpa on es podran visitar els Reis d’Orient

L'Ajuntament vol evitar riscos d'aglomeracions als carrers

L’Ajuntament de Sitges ha descartat organitzar la cavalcada dels Reis d’Orient el proper 5 de gener. Com a alternativa, preveu obrir una carpa tipus haima on els infants podran visitar Ses Majestats i lliurar-los les seves cartes. L’espai s’instal·larà a l’ermita de Sant Sebastià, estarà obert el dia 5 de gener -de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h- i no està prevista la inscripció prèvia.

Amb aquest nou recinte, el consistori vol mantenir el vincle de la canalla amb els Reis d’Orient evitant aglomeracions als carrers. Abans de la vigília de Reis, els dies 2 i 3 de gener els infants també hauran tingut l’ocasió de lliurar les seves cartes als ajudants de la comitiva reial. S’habilitaran cinc punts a la vila on sí que caldrà demanar cita prèvia.

D’altra banda, Sitges preveu donar el tret de sortida a la campanya de Nadal aquest divendres a partir de les 18h amb l’encesa dels llums instal·lats amb motiu de les Festes. Serà amb acte simbòlic al centre del municipi, el qual no s’ha publicitat per evitar concentracions de gent. Enguany, amb la intenció de fomentar el consum local, l’Ajuntament estrenarà un fil musical als principals eixos comercials.

Pel que fa a les activitats de les properes setmanes, el consistori ha suspès el tradicional Parc Nadalenc adreçat als nens i nenes, en considerar que no es podia garantir la màxima seguretat sanitària per evitar la propagació de la covid-19.

A nivell d’agenda cultural, els concerts de Santa Llúcia, l’exposició del pessebre al Centre Cultural Miramar i el concert de l’Orquestra Maravella conformen els actes principals, mentre Museus de Sitges proposa a la canalla la possibilitat de fer una carta als Reis i un calendari d’Advent mitjançant models descarregables que es poden trobar al web museusdesitges.cat.