Sitges senyalitza la circulació de vianants al centre de la vila

El passeig Marítim i alguns carrers del centre de la vila es senyalitzen aquesta setmana per diferenciar els sentits de circulació per als vianants i com a mesura de seguretat i prevenció

Imatge del passeig de Sitges. Cedida

En el marc de les millores de mobilitat per evitar concentracions de persones, l’Ajuntament senyalitza aquesta setmana alguns carrers del centre de Sitges i part del passeig Marítim per endreçar la circulació de persones i garantir així el manteniment de les distàncies de seguretat.

La mesura, que és provisional, s’aplicarà a les zones on circula unmajor nombre de vianants(com ara el passeig Marítim) i encarrers estrets i concorreguts de la vilaon la pressió humana és major i, per tant, existeix més risc de trencar de forma involuntària la distància de seguretat.

La mesura es preveu aplicar, a partir de dijous, als següents carrers:

  • Passeig Marítim
  • Carrer Major
  • Carrer Parellades
  • Carrer Sant Francesc
  • Carrer Artur Carbonell (les dues voreres)
  • Carrer Jesús
  • Carrer Illa de Cuba
  • Passeig Vilafranca (d’Artur Carbonell a Salvador Mirabent), en la vorera del costat Barcelona.

El passeig Marítim

El passeig Marítim s’ha convertit aquests dies de desescalada en un dels espais més concorreguts de Sitges i on es concentren les persones que realitzen esports i les que passegen, individualment o amb infants.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de garantir que l’afluència de persones no posi en risc la seguretat, l’Ajuntament ha introduït algunes modificacions en la mobilitat de la zona, tant pel que fa al trànsit de vehicles com de persones.

En aquest sentit, i seguint les indicacions sanitàries exposades pel Govern de l’Estat espanyol de prioritzar a les persones per davant dels vehicles, s’elimina un dels dos carrils de circulació de vehicles al passeig Marítim i se substitueix per dos carrils bici. La previsió és que la mesura es pugui activar aquest dijous. Així, el passeig Marítim es converteix en sentit únicper als cotxes des de l’avinguda Sofia fins el Terramar i s’amplia l’espai dedicat a les persones.

Finalment, la part del passeig destinada als vianants es divideix, a partir d’ara, en dues parts (separades per tanques i cinta), una per a cada sentit de la circulació.

Canvis en la línia 2 de bus

L’Ajuntament ha modificat també el recorregut de la línia 2 de bus urbà al seu pas pel passeig Marítim i fins al Terramar per adaptar-lo als canvis en la mobilitat del passeig. Des d’aquest dilluns, el bus de la línia 2 efectuael trajecte de tornada pel carrer Balmes i no pel passeig marítim com fins ara.