Representants de l’Ajuntament de Sitges i de la delegació territorial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya s’han reunit aquest passat divendres al Vendrell, seu territorial del Penedès del Departament d’Educació de la Generalitat. L’objectiu era fer un seguiment a diferents qüestions relacionades amb l’àmbit educatiu del municipi.
La reunió ha comptat amb l’assistència dels representants de la Generalitat i, per part de l’Ajuntament, hi ha participat la regidora d’Educació, Carme Gasulla Blanco, el regidor d’Infància i Joventut, David Martínez Lluís, i el regidor de Cultura, Albert Oliver-Rodès, acompanyats per una tècnica municipal.
La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sitges, Carme Gasulla Blanco, ha manifestat que “hem sortit de la reunió amb el reconeixement del Departament que cal trobar una solució immediata a aquesta línia nova reconeguda” i afegeix que “la Generalitat està estudiant tots els escenaris, sense descartar crear una nova escola. Tenim el seu compromís per posar-hi remei perquè són conscients que és una situació tensa i complexa”.
De fet, el Departament d’Educació ha fet arribar a l’Ajuntament, el passat dijous, la petició de documentació per procedir a la cessió de terrenys municipals per a una possible nova escola. Aquesta és una petició que l’Ajuntament, el passat desembre, ja havia demanat al Departament que realitzés, ja que l’Ajuntament ja té a punt aquesta documentació per poder cedir els terrenys municipals. Els representants municipals han sol·licitat que els serveis territorials del Penedès d’Educació busquin una solució a la situació, que ha d’incloure un calendari d’actuacions.
Sobre l’estat actual dels equipaments, el Departament d’Educació de la Generalitat ha estat d’acord que cal afrontar un calendari d’obres per fer una reforma integral de l’Escola Esteve Barrachina. En aquest cas, la regidora Gasulla explica que “els hem presentat un informe tècnic municipal on ja s’inclou una proposta de reforma integral amb el pressupost corresponent i hem obtingut el compromís que ho traslladaran immediatament a la direcció general per tal de fer una reunió conjunta com més aviat millor amb l’Ajuntament per cercar solucions, veient les necessitats d’inversió que té Sitges”.
En la mateixa línia, n’ha sorgit el compromís de marcar un calendari dins del 2025 per a les obres pendents de l’Escola Miquel Utrillo i per altres espais que necessiten reformes, com el menjador de l’Escola Maria Ossó o millores a l’escola Agnès de Sitges.
Al llarg de la reunió, l’Ajuntament també ha fet arribar les dades del creixement demogràfic que ha experimentat Sitges en els darrers anys així com les de creixement urbanístic futur. Ha mostrat el padró viu del municipi, que actualment està prop dels 35.000 habitants i que dibuixa un escenari a l’alça de creixement de la població en els anys vinents, tot i les previsions del Departament de baixada progressiva d’alumnat de l’ESO en els cursos vinents.
La trobada també ha servit perquè la Generalitat exposés als representants de l’Ajuntament que estan treballant en la implantació d’un nou SIEI a Sitges, fora de les escoles Barrachina i l’Escola Agnès de Sitges, per a atendre les necessitats de demanda d’aquest suport intensiu d’escolarització inclusiva a la vila.