Sitges reparteix 1.500 tests d’antígens gratuïts entre els usuaris de Serveis Socials

Imatge de l'entrega de tests d'antígens de la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, i la regidora Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó als responsables del Centre de Distribució d'Aliments; al coordinador de Càritas Sitges, Albert Viñas, i al vicepresident de la Creu Roja de Sitges, Albert Vilanova.

L’Ajuntament de Sitges distribueix 1.500 tests d’antígens gratuïtament entre les persones usuàries de Serveis Socials amb l’objectiu de detectar la Covid-19 i intentar contenir la pandèmia. Les proves s’entreguen a les persones, que estiguin en situació de vulnerabilitat econòmica, a través de diferents serveis de la vila: al Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS); als dos Centres de Distribució d’Aliments (CDA) situats a Creu Roja i Càritas; al servei de persones sense llar, i a les mateixes dependències de la regidoria de Serveis Socials per als usuaris que tinguin visita concertada i compleixin els criteris econòmics.

La regidoria de Salut Pública, amb la col·laboració de la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, impulsa aquesta iniciativa per reforçar les mesures de prevenció entre els col·lectius més vulnerables per evitar la propagació de la Covid-19 i protegir, alhora, l’entorn familiar de les persones més necessitades.

La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, explica que “el virus es pot contraure en qualsevol moment. Per això, volem oferir tests d’antígens gratuïts, com a mesura de prevenció, entre les persones vulnerables i usuàries de Serveis Socials. L’ús del tests d’antígens s’ha democratitzat molt i està molt estès entre la població, volem que arribin a tota la ciutadania sense que el preu sigui un independent”.

Alhora, la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, subratlla que “adoptar mesures com el repartiment de tests, mantenir les mesures de precaució (com higiene de mans, distància física, mascareta i ventilació) i vacunar-se, són les millors vies per contenir la pandèmia.”

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, destaca que “l’objectiu d’aquesta iniciativa no és altre que el de facilitar l’accés a proves de diagnòstic ràpid a persones que, per motius socials o econòmics, tinguin dificultats per a comprar-les. La voluntat és millorar la detecció entre la ciutadania, tenint en compte les especificitats dels col·lectius de risc, com les persones sense llar, amb insuficiència econòmica, entre altres.”

Aquesta prova és una eina eficaç, ràpida i senzilla per detectar les proteïnes del coronavirus SARS-CoV-2, sobretot en els cinc primers dies de presentar símptomes, i així identificar les persones que han estat infectades. Aquest test ràpid d’autodiagnòstic de Covid-19 consisteix a recollir una mostra del nas amb un bastonet i proporciona el resultat en uns 15 o 20 minuts.

Mesures anticovid

L’Ajuntament de Sitges realitza des de l’inici de la pandèmia, al març del 2020, diverses mesures i campanyes informatives per frenar la Covid-19 i en aquesta línia el repartiment de tests d’antígens complementen altres accions com la instal·lació del dispensadors de gel hidroalcohòlic al carrer i el repartiment de mascaretes a col·lectius essencials i en situació de vulnerabilitat econòmica.

Llocs on es reparteixen tests d’antígens gratuïts per als usuaris de Serveis Socials: 

  • SIS (Servei d’Intervenció Socioeducativa)
  • Centre de Distribució d’Aliments – Creu Roja
  • Centre de Distribució d’Aliments- Càritas
  • Servei Persones sense llar
  • Dependències de la regidoria de Serveis Socials per a les usuàries i els usuaris que tinguin visita concertada i compleixin els criteris econòmics.