Sitges reclama a la Generalitat que elabori un pla sociolaboral per als venedors del top manta

El ple municipal aprova una moció que insta el Govern a "actuar proactivament" contra la venda il·legal

L’Ajuntament de Sitges insta la Generalitat a elaborar un pla sociolaboral per a les persones que es veuen obligades a exercir el top manta, i demana que ho faci en un termini de tres mesos.

Així ho recull la moció aprovada al ple d’aquest divendres a proposta de Ciutadans i Nou Horitzó, amb la qual també s’acorda demanar al Govern que actuï “proactivament” per aturar la venda ambulant il·legal “evitant qualsevol incidència perjudicial per a l’activitat econòmica i social de la vila”.

Al mateix temps, la moció aprovada demana a la Generalitat que destini els efectius policials necessaris del cos dels Mossos d’Esquadra per combatre el top manta, especialment a l’estiu.

Per últim, s’insta al Govern a incrementar la col·laboració i cooperació de totes les administracions públiques, especialment amb el consistori sitgetà, per “detectar, prevenir, investigar i perseguir” la venda il·legal.

El text ha tirat endavant amb el suport de 12 dels 21 regidors del consistori i hi ha hagut divisió de posicions dins els membres de l’executiu local. Mentre ERC -que ostenta l’alcaldia- i Guanyem han votat en contra, la proposta ha rebut el suport del PSC i l’abstenció del regidor del Margalló.