Sitges queda fora del toc de queda

La Generalitat ha acordat aquest dimarts una pròrroga d’una setmana de les mesures vigents –fins el 6 d’agost–, incloent la petició a la justícia d’un confinament nocturn que serà en 162 municipis –tres menys que la setmana passada– . Un dels pobles que es lliura de el toc de queda és Sitges, que fins fa unes setmanes registrava un dels pitjors índexs de contagis de tot Catalunya. No obstant això, l’evolució ha estat positiva al llarg dels últims dies.

En canvi, altres municipis entren per primera vegada en el llistat de localitats afectades pel toc de queda, com Figueres.

Així ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a del Consell Executiu, en què ha destacat que es tracta d’una mesura “dura però efectiva” per contenir l’avanç de l’virus.

Si el TSJC avala estendre aquesta restricció, en vigor des del 16 de juliol, passaran a tenir toc de queda 136 localitats de més de 5.000 ciutadans amb una incidència acumulada de 400 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 7 dies, així com altres 26 municipis amb dades més positives, però envoltats de ciutats amb pitjors condicions epidemiològiques.