Sitges prorroga l’ampliació de les terrasses per pal·liar les restriccions

El consistori vetllarà per tal que aquest increment d’ocupació de la via pública no afecti els vianants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Pla obert d'una terrassa del centre de Sitges. Foto: ACN

L’Ajuntament de Sitges prorrogarà l’excepcionalitat del decret de terrasses que permet als establiments ampliar-les ocupant més espai al carrer. La decisió s’ha pres davant les noves limitacions dels aforaments a l’interior de bars i restaurants adoptades per la Generalitat per lluitar contra l’increment de contagis de covid-19.

Amb aquesta pròrroga, el consistori vol ajudar a pal·liar les pèrdues del sector de la restauració per les limitacions d’aforament i contribuir amb les mesures de seguretat sanitàries. L’Ajuntament vetllarà per tal que aquest increment de la via pública no afecti la correcta mobilitat dels vianants.

L’Ajuntament recorda que les autoritzacions per instal·lar terrasses tenen una vigència anual. Per tant, s’han de sol·licitar cada any indicant les característiques de les instal·lacions que es desitgen. Cada petició s’estudia i es procedeix a la seva autorització total o esmenada segons la normativa municipal aplicable en cada moment.

La voluntat del consistori és deixar sense efecte el decret excepcional de terrasses i recuperar l’ordenança tal com funcionava abans de la pandèmia un cop la Generalitat aixequi aquestes darreres mesures restrictives.