Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Sitges promou la gran confisardana virtual a partir de fotografies

Avatar photo

L’acció pretén recollir fotografies per realitzar una gran sardana virtual des del confinament. Les imatges es poden enviar fins al dia que s’acabi el confinament

Imatge cedida per l’Ajuntament de Sitges. Cedida

El confinament a causa del coronavirus fa sorgir iniciatives culturals originals a Sitges com la confisardana virtual. Aquesta propostaneix de la mà d’Alpe Conceptes que va convidar a la Cobla Maricel i la cobla Sitgetana a formar-hi part. Amb el títol “Dóna’ns  una mà… per ballar la gran sardana virtual; Des de Sitges arreu… hem de ser-hi totdon al vídeo de la confinasardana’, aquesta acció es va posar en marxa el 30 de març. L’objectiu és recollir imatges per aconseguir una sardana ben gran amb balladors, músics, espectadors, treballadors dels mitjans de comunicació  de la premsa (premsa, ràdio itv).

Fins ara 185 persones han enviat més de 600 fotografies per participar en aquest projecte en què  els participants participaran virtualment en la ballada de la sardana ‘La processó de Sant Bartomeu’ del mestre d’Antoni Català Vidal. Setmana rere setmana, la iniciativa agafa més volada amb nous participants d’arreu del món que volen contribuir a divulgar la cultura de la sardana.

L’acció està oberta a qui hagi vist o hagi ballat una sardana i contempla 4 blocs per celebrar el Sant Jordi confinats des de casa: balladors, músics, espectadors i premsa. D’aquesta manera, els sardanistes o balladors hauran de presentar 3 fotografies. Cada músic podrà presentar una foto amb l’instrument de cobla. Així mateix, cada treballador d’un mitjà de comunicació (premsa, ràdio, tv) o fotoperiodistespodran enviar una imatge amb els seus instruments de treball per divulgar les sardanes. Per últim persones grans i amb diversitat funcional podran representar els espectadors si també envien una única fotografia. Totes les fotos formaran part d’un vídeo que s’editarà per després ser projectat en un espai de la vila.

Com es pot participar a la confisardana?

Les fotografies s’han de feramb temporitzadors i des de casa. A més, cal enviar-les en format jpg.

Si es participa com a balladors cal enviar 3 fotografies i en canvi si es vol participar com a espectador només 1 foto. Tota l’acció es veurà al perfil de Facebook que porta per nom ‘De Sitges arreu per la gran confinasardana virtual’ a través de l’enllaç.

En el cas dels balladors, les fotografies han de ser amb temporitzador, de les quals dues seran verticals de cos sencer, la primera ballant curts i la segona ballant llargs. Per últim, la tercera fotografia serà amb les mans enllaçades per poder utilitzar-la de transició amb l’altra persona.

Les fotografies cal enviar-les al whatsapp669 656 789 amb el nom i cognoms, la població i l’edat. El termini finalitzarà quan acabi el període de confinament.

L’acció de la confisardana compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges. Totes les fotografies serviran per editar un vídeo que en els propers mesos es projectarà en un espai de la vila.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La UdL, 21a del món en educació de qualitat al THE Impact Ranking

Notícia següent

El Bicing reprendrà la seva activitat a partir d’aquest dijous

Notícies relacionades