Sitges prohibeix l’ús de detectors de metalls a les platges i hi limita l’accés amb gossos

L'Ajuntament inicia els tràmits per vetar el tabac a la sorra, amb multes de fins a 300 euros

Gran pla general de la platja de Sitges amb nombroses persones prenent el sol el 28 de març del 2021. ACN
Sitges ha prohibit l’ús de detectors de metalls a les platges. La mesura vol preservar eventuals troballes de valor arqueològic, com monedes històriques. És una de les modificacions que l’Ajuntament ha introduït a l’Ordenança que regula l’ús de les platges, en un paquet de canvis amb què també es limita l’accés de gossos i es restringeix l’ús del tabac. En relació als animals, només podran entrar-hi fora de la temporada de bany –del 15 d’octubre fins Setmana Santa-, excepte en espais senyalitzats. Pel que fa a les platges sense fum, l’Ajuntament ha marcat les normes per prohibir el tabac a determinats espais que encara no ha concretat. Ha especificat, però, que saltar-se la prohibició de fumar pot comportar multes de fins a 300 euros.
Els canvis s’han aprovat al ple d’aquest dimecres, en què també s’ha acordat prohibir qualsevol tipus de foc a la platja. No es permetran ni els fanalets voladors de foc ni la pirotècnia, llevat que hi hagi autorització municipal per a festes populars, revetlles, espectacles musicals, pirotècnica o similars.

Finalment, el consistori ha regulat els casaments a les platges per impulsar aquest sector com a reclam turístic. Només es permetran cerimònies a Garraf, Cala Morisca, Aiguadolç, Cala Balmins, la Barra i les Anquines. Se’n podran celebrar tot l’any però durant la temporada de bany se’n restringiran els dies i horaris.

Totes les modificacions s’han aprovat de forma inicial, de manera que s’obre ara un període d’al·legacions fins que l’Ajuntament n’acabi fent la validació definitiva.