Sitges prepara la reobertura de les platges de cara la temporada turística

La regidoria de Platges conjuntament amb la regidoria de Salut, la Policia Local, el servei de salvament i socorrisme i l’Associació Turística de Serveis de Platgestreballen en un Protocol de Seguretat amb mesures de protecció i prevenció tant per als usuaris com als treballadors de les platges

Imatge de recurs d'una platja de Sitges. (Cedida)

L’Ajuntament de Sitges ha començat aquesta setmana els treballs de neteja per posar a punt les platges per a l’inici de la temporada turística, que està prevista per al dia 8 de juny coincidint amb la fase 3 del Pla de desescalada o desconfinament. Aquest divendres s’ha llaurat la sorra de la platja Marina d’Aigualdolç, la Cala Balmins, la platja de Sant Sebastià i la platja de la Fragata. I aquest dissabte es començarà a llaurar la sorra a la platja de Les Botigues.

A banda de netejar les platges i preparar la sorra, també es treballa per deixar amb les millors condicions els accessos i, en paral·lel, des d’aquesta setmana també s’ha iniciat l’actuació per arreglar les rampes de formigó a Cala Morisca, a la platja de la Ribera i a la platja de Bassa Rodona, que es van malmetre arran de temporal Gloria.La regidoria de platges està pendent també de rebre les noves portes dels magatzems de la Platja de la Marina d’Aiguadolç i les fustes especials per arreglar la rampa d’accés de platja de Sant Sebastià.

Els preparatius per tenir a punt les platges continuaran la setmana vinent amb l’inici del muntatge de les passeres i posteriorment de les balises, les dutxes, els rentaupeus i els sanitaris.

La regidoria de Platges conjuntament amb la regidoria de Salut, la Policia Local, el servei de salvament i socorrisme i l’Associació Turística de Serveis de Platges treballen amb un Protocol de seguretat per tal que l’obertura de platges aquest estiu garanteixi les mesures prevenció indicades per les autoritats sanitàries. Aquest document, que s’acabarà de definir dimarts vinent, establiràels metres de distància i els aforaments que hauran de tenir les 19 platges del litoral sitgetà. En aquest Protocol també es concretarà un pla de tancament dels accessos de les platges, un pla sanitari per fer les desinfeccions a les dutxes, als rentapeus, als accessos, a les baranes, als banys i a les guinguetes, entre d’altres.

Platges obertes

L’ajuntament de Sitges reobre aquest dissabte les platges Bassa Rodona, Estanyol i Riera Xicaque fins ara es trobaven tancades per qüestions de seguretat i d’aquesta manera, totes les platges urbanes de Sitges estaran obertes però es mantenen tancades les platges naturals.

L’Ajuntament recorda però que fins que el pla de desescalada ho permeti, només es pot anar a la platja per passejar i per a la pràctica esportiva, tal com estipula el BOE de data 3/04/2020 on també es recull les condicions per als esportistes federats i professionals.L’Ajuntament remarca que encara no es permet el bany recreatiu.

  • Esportistes federats: Podran realitzar entrenaments de forma individual dins els mateixos horaris establerts per a la pràctica de l’esport (entre les 6 i les 10h i entre les 20 h i les 23h) però amb la diferència que ho podran fer dos cops al dia. Els límits geogràfics, igual que per als esportistes amateurs, es fixen dins dels límits del terme municipal de residència.
  • Esportistes professionals: Sense limitació horària. Poden entrenar amb l’entrenador, que ha d’estar sempre a 2 metres de distància.
  • Esportistes d’alt nivell i esportistes d’interès nacional: Sense limitació horària. Poden entrenar amb l’entrenador, que ha d’estar sempre a 2 metres de distància.

Els esportistes amateurs han de seguir l’horari establert de 6h a 10h o de 20h a 23hores.

L’Ajuntament recorda que encara no està permès fer ús de les instal·lacions esportives (ni recintes tancats ni oberts).