Sitges posa a la venda les entrades per als espectacles de La Pregonera

Les entrades per als concerts i les propostes d’arts escèniques dels dos propers mesos ja es poden adquirir online a https://www.culturasitges.cat/entrades

Les entrades per als espectacles de La Pregonera dels propers mesos d’abril i maig ja estan a la venda online. Les propostes es poden adquirir des d’aquest dilluns a través de la pàgina web a culturasitges.cat/entrades i a l’Oficina de Turisme de Sitges. També es podran comprar a les taquilles del Casino Prado i de la Societat Recreativa El Retiro, una hora abans de l’inici de l’espectacle. Tant els muntatges teatrals com les actuacions musicals comptaran amb les mesures sanitàries exigides i tindran un aforament restringit en funció de la normativa vigent a data de cada activitat.

La programació musical de La Pregonera portarà el 9 d’abril el concert de La Locomotora Negra al Teatre Prado en la gira de comiat després de mig segle de vida. La mítica formació de jazz i swing va debutar l’any 1971 a la Cova del Drac, al carrer Tuset de Barcelona i des d’aleshores la banda ha acompanyat músics de la talla de Bill Coleman i Benny Waters.

Aquesta actuació de la Locomotora Negra està inclosa dins el Festival de Jazz Antic de Sitges com també el concert de Los Nuevos Íberos del Jazz, que tindrà lloc el 10 d’abril a les 22 hores a la Societat Recreativa El Retiro. Entre els anys 40 i 65, al Retiro es va ballar al ritme de Los Nuevos Íberos del Jazz, una banda de músics del poble que va passar a la història i ara 50 anys més tard, la banda reneix a càrrec de descendents dels músics originaris, que per aquelles casualitats difícils d’explicar toquen els instruments necessaris per fer reviure la formació.

En el marc de les arts escèniques el 18 d’abril es programarà l’obra de teatre ‘36 preguntes que faran que t’enamoris’ a les 20 h al Teatre Prado. Aquesta comèdia es basa en una història real: l’any 1997, el psicòleg canadenc Arthur Aaron va aconseguir que dos desconeguts s’enamoressin a través d’un mètode que consisteix a fer-se mútuament 36 preguntes clau en 45 minuts.

L’escenari del Teatre Prado acollirà el 30 d’abril el muntatge ‘Xoc Anti-tempo’ a càrrec del ballet Contemporani de Catalunya. Cinc ballarins i quatre músics tracen un recorregut històric progressiu que va del clàssic al contemporani tant musicalment com pel que fa a la coreografia. La funció començarà a les 20 hores.

La programació continuarà el 2 de maig amb la representació de l’espectacle de dansa NU(e)S de l’Esbart Maragall a les 19 h al Teatre Prado. En aquest muntatge el cos de dansa de l’Esbart Maragall recupera els conflictes dels avantpassats.

La darrera de les propostes teatrals del proper mes de maig serà ‘Els Brugarol’. Aquesta obra, escrita pel també actor Ramon Madaula, es podrà veure a les 20 h al Teatre Prado.

La protagonista de l’obra és la filla dels Brugarol, una família catalana amb solera, que un bon dia comunica al seu pare que ha decidit adoptar el cognom de la seva mare i, per tant, relegar el Brugarol a un segon lloc. El pare, que es diu i es creu progressista, cau aleshores en un abisme de pànic i inseguretat. Els Brugarol retrata allò que assenyalava Rusiñol amb tanta lucidesa: les incoherències i les escletxes per on es veuen les vergonyes i els ridículs.