Sitges gaudeix la revetlla de Sant Joan sense incidències remarcables

Es recorda a la ciutadania que encara estem en Nivell 1 del Pla Alfa de risc d’incendi, per la qual cosa cal extremar les precaucions

Sitges ha celebrat una revetlla de Sant Joan plena de festes i reunions particulars, i la celebració de la festa popular a Poble Sec, on no hi han faltat els concerts i els sopars populars. Les platges han concentrat nombrosos grups que han optat per gaudir d’aquestes hores prop del mar.

Policia Local ha realitzat un total de 39 serveis relacionats amb les celebracions de revetlla, comptabilitzats entre les 18 i les 6 hores. Dels quals, 7 han estat actuacions relacionades amb el foc i els petards.

Del total d’actuacions, una ha estat una infracció penal com a resultat dels controls d’alcoholèmia realitzats als accessos a la vila, en aquest cas a Les Botigues de Sitges. A més, 2 denúncies més han estat com a resultat del control de venda ambulant il·legal efectuat en aquest horari.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que va estar ahir al centre de coordinació del dispositiu de Seguretat s’ha mostrat satisfeta pel desenvolupament general de la nit i ha expressat que “cal seguir fent un esforç aquests dies per controlar la manipulació de coets donat que Sitges està envoltat de zones boscoses i el risc d’incendi continua alt”.

Per la seva part, el regidor de Governació, Josep María Martínez, va estar present ahir al centre de coordinació de Les Botigues de Sitges per seguir el desenvolupament de les tasques a la platja, que és cada any el destí de centenars de persones que celebren la revetlla a la platja, al qual cosa provoca el bloqueig dels accessos i les fogueres sense autorització.

Continua el risc d’incendi

Policia Local recorda a la ciutadania que encara estem en Nivell 1 del Pla Alfa de risc d’incendi, per la qual cosa cal extremar les precaucions, tot i després de la nit de revetlla però perquè la manipulació petards i coets es pot estendre el cap de setmana.

Així mateix, es recorda que està prohibit llançar coets a menys de 500 metres de zones forestals, la qual cosa afecta principalment a les urbanitzacions. Altres recomanacions són evitar els desplaçaments en vehicles, associat a un consum responsable d’alcohol, i no destorbar el benestar dels animals, que acostumen a patir estrès pel soroll dels petards.

El sistema de recollida i neteja treballa amb reforç

El servei de neteja treballa des d’ahir amb reforç de contenidors i papereres en punts de celebració al carrer, i el reforç també del servei de recollida, des de primeres hores de divendres, per restablir l’aspecte i bona imatge de la vila.

Relacionat amb això, l’ajuntament informa a la ciutadania resident al casc antic que aquesta nit es restableix la ubicació de les illes mòbils de recollida de la brossa.