Sitges dissenya noves estratègies policials per combatre el top manta

El municipi afronta la venda ambulant amb un nou pla integral on també reforça l'atenció social

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L’Ajuntament de Sitges s’ha compromès a fomentar el consum al comerç local i preveu desplegar noves estratègies policials per evitar l’activitat del top manta.
Són dues de les mesures d’un nou pla integral que aquest divendres el govern ha traslladat als comerciants en l’enèsima proposta per frenar l’activitat dels venedors ambulants il·legals, la qual cada any prolifera amb l’arribada del bon temps.
El Pla d’Actuació 2021 també preveu un reforç de l’atenció social als venedors que es troben en situació de vulnerabilitat, alhora que el consistori es compromet a buscar vies d’inclusió ocupacional. En paral·lel, el pla recull accions de sensibilització ciutadana per difondre la complexitat de la realitat que envolta els manters.
El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, aposta per “centrar els esforços col·lectius a emprendre accions sociolaborals que ofereixin una integració real de les persones que es dediquen a la manta”. A través d’un comunicat, el regidor apunta que “la presència policial dissuasiva es mantindrà”, si bé no concreta com seran els nous dispositius.

En paral·lel, afegeix que l’Ajuntament “treballa en alternatives que siguin de la seva competència i que permetin minimitzar aquesta pràctica, al mateix temps que es garanteixen els drets de les persones i es dóna una resposta a les reclamacions del sector comercial”.