Sitges celebrarà aquest diumenge el Dia de la Música amb l’estrena del videoclip ‘La cirereta’

El videoclip de la cançó ‘La Cirereta’ està interpretat per musics locals i s’estrenarà el 21 de juny a les xarxes socials a les 09.00 hores

Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

La regidoria de Cultura vol celebrar aquest diumenge, 21 de juny el Dia de la Música d’una manera especial i ha encarregat a diversos músics locals interpretar la cançó popular ‘La Cirereta’ amb l’objectiu d’homenatjar totes les persones que han estat a la primera línia durantel confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’estrena del videoclip serà diumenge 21 de juny a les 09.00 h a les xarxes socials de l’Ajuntament de Sitges.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, explica que “aquest any no podrem realitzar la tradicional mostra musical d’artistes locals per celebrar el Dia de la Música però amb la publicació d’aquest vídeoclip donarem visibilitat a la música de Sitges. Animo als sitgetans i sitgetanes a gaudir dels nostres músics en les seves actuacions, ja siguin en concerts o mostres organitzades per l’Ajuntament, entitats i/o sector de la restauració”.

El músic sitgetà, Pinyu Martí, i el productor audiovisual sitgetà,Marc A. Martínez, (El Ram de tot l’any produccions) han produït el vídeo de‘La Cirereta’, un tema molt representatiu de la cultura popular i molt interpretada durant les cercaviles i processons de Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Segons Pinyu Martí, “aquesta cançó d’amor parla de la nit de Sant Joan, de petons i abraçades, uns gestos que el distanciament social a causa del coronavirus ha impedit. El tema, amb la col·laboració de molts músics deSitges, preténagrair la gran tasca i aportació dels professionals sanitaris i, també, d’altres treballadors dels serveis essencials que no s’han i la música tampoc s’ha aturat. De fet, la música confinada també s’ha mobilitzat contra la pandèmia”.

En aquesta iniciativa hi ha col·laborat: Markia Sierra (veu), Sergi Ramírez (veu), Dj Núria Scarp, Òscar Ferret (piano), Joan Pinós (contrabaix), David Puertas (flabiol), Xavi Plaza (flauta i saxo), Ona de la Torre (“Cajón”), Jaume Freixes (Bateria), Pinyu Martí (maraques), Tomás Berjaga(Trombó), Justo Conde (xiulets), Aiguadolça (piano 2), Escola Municipal de Música Montserrat Almirall i Utopia Jazz Sessions.

El videoclip mostra carrers i espais emblemàtics de la vila i també els espais on han treballat professionals de la primera línia com el Mercat Municipal, Bombers Voluntaris, l’Hospital de Sant Joan, Creu Roja, Hotel Melià, Policia Local, Hospital Residència Sant Camil.